ST tidningen

Thomas Stenström lovar gasen i botten på Stenungsba­den

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se 0303-72 82 11

Stenungsun­d:

Efter en intensiv start på året med en rad slutsålda spelningar landet runt är det i sommar Stenungsun­ds tur att få besök av Uddevallas stolthet, Thomas Stenström. I början av augusti gästar han tillsamman­s med Miss Li Stenungsba­den. – Det ska verkligen bli jättekul. Jag tröttnar aldrig på att stå på scen och känner mig privilegie­rad att nu även få uppträda med en sådan rutinerad liveartist som Linda, säger han.

Thomas Stenström inledde det nya året med att spela inför ett utsålt Cirkus i Stockholm. Därav följde ett flertal nya slutsålda spelningar, varav fyra på Pustervik i Göteborg.

Isommar ger sig Uddevallas­onen Thomas Stenström nu åter igen ut på vägarna. Den här gången tillsamman­s med Miss Li, eller Linda Karlsson som hon egentligen heter.

– Det ska verkligen bli jättekul. Jag tröttnar aldrig på att sätta mig i turnébusse­n, utan tycker faktiskt fortfarand­e att det är lika fräckt varje gång.

– Jag känner mig dessutom otroligt privilegie­rad som får leva min dröm i princip hela tiden och syssla med det jag gillar bäst, att hålla på med musik. Och nu även få uppträda med en sådan rutinerad liveartist som Linda som verkligen ger allt, från tårna upp till huvudet, fortsätter Thomas Stenström.

Thomas Stenström har genom årens lopp också själv skaffat sig en trogen skara hängivna fans sedan han 2014 slog igenom med låten ”Slå mig hårt i ansiktet”. En låt som dock där och då väckte visst rabalder. Detta sedan singeln anmälts till Granskning­snämnden efter att ha spelats i Sveriges radios P4, då anmälaren menade att låten var ett hån mot de som blivit misshandla­de och att ”man inte behöver uppmana till mer våld i en rikstäckan­de radiokanal”.

Stormen blåste dock snabbt över och 2021 rönte Stenström nya listframgå­ngar med sin egna tolkning av den klassiska skotska nyårslåten ”Auld Lang Syne”, denna under titeln ”Ser du månen där du är i kväll? (Tillsamman­s igen)”.

Han slog samma år även igenom för en bredare publik efter att ha medverkat i tv-programmet ”Så mycket bättre”.

Konserten på Stenungsba­den den 11 augusti är en av två som Thomas Stenström gör tillsamman­s med Miss Li i sommar. Detta efter premiär på Sofiero slott i Helsingbor­g i slutet av juli.

– Det ska bli väldigt roligt som sagt, för vi har aldrig spelat ihop tidigare trots att vi följt och sprungit på varandra många gånger genom åren och dessutom jobbat en del med samma människor, säger han.

Thomas Stenström säger sig också se fram emot att spela på just Stenungsba­den, som han själv besökt många gånger under sin uppväxt i Uddevalla.

– Men då mest nattetid i ärligheten­s namn, varför mina minnen därifrån är något diffusa. Jag tror heller inte att jag har spelat i Stenungsun­d tidigare, men låter det vara osagt eftersom jag trots allt hållit på ett bra tag som artist nu och därför har tappat lite räkningen på alla platser jag uppträtt.

– Men jag tröttnar som sagt var aldrig på att stå på scen och nu är det därför gasen i botten som gäller igen. Det ska verkligen bli kul att spela på Stenungsba­den i sommar och jag hoppas då även att Stenungsun­dsborna tar emot en och annan Uddevallab­o – som med all säkerhet kommer att närvara – med öppna armar. För som jag minns det sågs vi väl tyvärr inte alltid med helt blida ögon när vi som ”utsocknes bönder” besökte just Stenungsba­den i vår ungdom, fortsätter Thomas Stenström med ett skratt.

Vad kan publiken i övrigt se fram emot, kommer ni exempelvis framföra någon duett tillsamman­s?

– Det har vi faktiskt inte hunnit prata om, men det är inte helt omöjligt.

Både du och Miss Li har ju även medverkat i Så mycket bättre och tolkat andra artisters låtar. Kommer ni att tolka någon av varandras nu?

– Det har vi inte heller pratat ihop oss om, men publiken får gärna ta med sig skyltar med förslag så ska vi nog kunna ordna det också.

 ?? ARKIVBILD: LASSE EDWARTZ ?? Thomas Stenström inledde det nya året med en rad slutsålda konserter. Den 11 augusti gästar han nu Stenungsba­den tillsamman­s med Miss Li.
ARKIVBILD: LASSE EDWARTZ Thomas Stenström inledde det nya året med en rad slutsålda konserter. Den 11 augusti gästar han nu Stenungsba­den tillsamman­s med Miss Li.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden