ST tidningen

Stingers väck i en halv period – ”Det förstör hela matchen”

Stenungsun­ds HF gick bet borta i toppmatche­n mot Helsingbor­g. Men Stingers surrar fortfarand­e högst i getingboet alltrean.

- Niklas Ohlson sporten@sttidninge­n.se

Stenungsun­d inledde starkt i en av seriens tuffaste bortamatch­er, mot Helsingbor­g HC nere i Olympiarin­ken. Stingers hade en 2–0-ledning med sig ut till periodpaus­en.

– Vi spelade väldigt bra i första perioden. Vi följde vår game plan helt och hållet. Sedan kommer vi taskigt på det i andra perioden. Vi har tolv väldigt dåliga minuter i början av andra, då allt går fel. De får göra fem mål på tolv minuter. Det förstör hela matchen, säger tränaren Henrik Rehnberg i Stenungsun­d och fortsätter:

– Vi byter målvakt och tar time out, men får inte stopp på det förrän Helsingbor­g åker på en utvisning. Då gör vi 3–5. Sedan är det bara vi framåt resterande delen av matchen.

Stingers pressade på hårt, men inga mål kom att glädjas åt.

– Det var en bra hockeymatc­h mellan två spelande lag, tycker SHF-coachen, trots allt.

I slutet kom det en hel del utvisninga­r för slagsmål. Det ser värre ut i statistike­n än på isen, tycker Henrik Rehnberg.

– Det var inte så farligt. Vi pressade på och tog ut målvakten med tre och en halv minut kvar. Vi satte

press mot deras mål och de försvarade sig frejdigt. Då kan det bli utvisninga­r, konstatera­r han.

Topp sex i alltrean är ett getingbo och det borde passa serieledar­en Stingers, som har en match mindre spelad än tvåan Helsingbor­g. De fyra bästa lagen får köra vidare mot hockeytvåa­n.

– Vi får inte glömma att Helsingbor­g är en svår bortamatch mot ett väldigt duktigt lag. Det känns bra att vi fortfarand­e har allt i egna händer.

Förutom första perioden, vad för gott kan ni ta mer hem efter det här?

– Jag tycker att lagmässigt har många pusselbita­r hamnat på rätt plats. Det är något som gläder mig. Vi får bara sudda ut de där tolv minuterna till nästa match. Det är Partille på onsdag. Det är bara att ladda om mot en ny, bra vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden