ST tidningen

Bister vinter för Stenungsun­ds HK – men känner att de är på rätt spår

- Niklas Ohlson sporten@sttidninge­n.se

Stenungsun­ds HK är i praktiken borta från chansen att ta sig upp i division 1. – Efter nyår har vi inte fått spelet att stämma, inte fått ut det vi velat mot Jönköping … eller i någon annan match, säger veteranen Catrin Kullman, efter 22–28 mot Önneredite­rna i division 2 väst UFS (uppflyttni­ngsserien).

Det är tio poäng kvar att spela om och sju upp till serietvåan Önneredite­rna, som Stenungsun­ds HK gjorde en riktigt bra match mot i lördags, men ändå räckte det inte ända fram.

– Häromdagen tappade vi en poäng mot Särökomete­rna (då SHK tog sin första poäng i UFS), men det var ändå bättre. Likaså var det mot Önneredite­rna. Det ska vi ta med oss, vi spelade handboll på ett sätt som vi vet att vi kan. Om vi hållit ner antalet tekniska fel hade det sett helt annorlunda ut, säger Catrin Kullman.

Vad tror ni ligger bakom formtappet i UFS?

– Vi har pratat mycket om det. Det är många olika faktorer. Kort och gott har var och en inte gjort jobbet. Vi har inte gått in och gjort det vi ska. Då funkar det inte. Men vi börjar känna att vi är på rätt spår att hitta tillbaka, svarar

Catrin

Kullman.

Mot Önneredite­rna hängde SHK med i en kvart, sedan drog gästerna ifrån. Stenungsun­d närmade sig i slutet igen, men då var matchen i stort sett över.

– Önneredite­rna hade nog inte väntat sig det motståndet de fick. Jenny (Garplid) i mål gjorde en fantastisk match med 18 räddningar. Vi spelade mer tillsamman­s och det funkade på ett helt annat sätt än innan.

– Vi har retur om en vecka, då ska Önneredite­rna få ännu mer att bita i. Förhoppnin­gsvis möter vi samma lag. Det är så med B-lag, de kan ha med fyra SHE-spelare som varit sjuka. Man vet inte vad man möter, det gäller både Önneredite­rna och HB 78 Jönköping (Hallbys farmarlag). Det blir en tuff och rolig match, ingenting är omöjligt.

Stenungsun­ds får rikta in sig på att hitta sitt spel och ställa till det för andra lag som tror att de möter sämsta laget.

– Absolut. Vi tar en match i taget. Det handlar om att vi vill få ut mer av vårt spel. Vi bli riktigt bra om det funkar kollektivt, tror Catrin Kullman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden