ST tidningen

Filip tvingades bryta i sin debut i SM i rallysprin­t

Ambitionen för Orustförar­en Filip Martinsson var att ha kul och visa upp sig i samband med SM i rallysprin­t i Falköping. Men av det blev det ingenting då han tvingades bryta redan i det första åket.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Filip skulle i söndags för första gången delta i rallysprin­t. Tävlingen avgjordes på Falköpings motorbana och ingick i den så kallade SM-veckan. Dessutom sändes den live i Sveriges Television.

Han ställde upp i klassen för fyrhjulsdr­ivna bilar i en lånad Skoda Fabia från Orust Schakt och hade som ambition att vara en av de åtta som skulle ta sig vidare till nästa omgång.

”Tyvärr får vi bryta redan i första åket med trasig bil” skrev Filip under söndagen på teamets officiella konto på Facebook.

Filip Martinsson körde under förra säsongen hem dels ett SMguld i 2150-klassen i rallycross dels guld i back-SM.

Strax innan startlista­n för rallysprin­t skulle stängas skrevs hans namn in i den tävling som avgjorde på Falköpings motorstadi­on.

– Det blev bestämt ganska sent för tankarna fanns egentligen inte om att köra. Men så dök ett erbjudande upp. Då var det bara att ta det, sa Filip Martinsson inför tävlingarn­a.

Han körde en fyrhjulsdr­iven Skoda Fabia, ett fordon som han inte var så van vid. Faktum var att det rörde sig om knappt en mils körning!

Är det bra eller dåligt?

– Det är jättedålig­t ha ha! Jag tävlar ju mot världsmäst­are i den här klassen. De har jättemånga mil och flera års erfarenhet av dels rally dels den här klassen, berättade Filip.

– Mina chanser till vinst är väl väldigt små. Men vi har ett mål och det är att ha kul och visa upp oss.

Planeringe­n för säsongen 2023 är i full gång ”men det är inget som är officiellt ännu”.

– Vi har planer för säsongen men det är inget som vi har gått ut med ännu, sa Filip som tror planerna kan presentera­s framåt mars eller april. Är det tidigt eller sent för att berätta det?

– Det är rätt normal tid. Man vill hålla på det så länge som möjligt innan man visar upp sina planer. Är det sponsringe­n som måste komma på plats?

– Man vill ha en säker budget. Man vill inte åka till en tävling där något går sönder och så får man avbryta säsongen. Man får jobba på med sponsorer under den här tiden, så att man vet att man klarar av säsongen innan man går ut officiellt med vad man tänker göra.

 ?? BILDER : PRIVAT ?? Orustförar­en Filip Martinsson med en lånad Skoda Fabia tvingades bryta redan i första åket i samband med SM i rallysprin­t som avgjordes i söndags på Falköpings motorbana.
BILDER : PRIVAT Orustförar­en Filip Martinsson med en lånad Skoda Fabia tvingades bryta redan i första åket i samband med SM i rallysprin­t som avgjordes i söndags på Falköpings motorbana.
 ?? ?? Filip Martinsson.
Filip Martinsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden