ST tidningen

Ny ljudbild mötte folket i Ucklum

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se 0303-72 82 11 Malva Söderqvist malva.soderqvist@stampen.com

Ucklumsbor­na vaknade under måndagsmor­gonen upp till en helt annan ljudbild än normalt. Längs Ucklumsväg­en var trafiken redan strax efter klockan sju betydligt tätare än vad den brukar och många som lämnade sina barn vid skolan och förskolan hade startat sin resa tidigare än vanligt.

Sofia Blidberg, som lämnade sonen Nicholas Johansson vid Ucklumskol­an, var en av alla föräldrar som under måndagsmor­gonen kände av den betydligt tätare rusningstr­afiken.

– Vi bor en bit bortåt längs 80-sträckan i höjd med Tönneröd och det som framför allt kommer bli besvärliga­re nu är väl att vi kommer att få svårare att svänga ut på stora vägen. I alla fall när det köar på som nu under rusningstr­afiken på morgonen och eftermidda­gen, sa Sofia Blidberg som efter att ha lämnat sonen på skolan nu skulle vidare mot Svenshögen för att lämna nästa barn på förskolan.

Biltrafike­n var redan vid klockan kvart över sju på måndagsmor­gonen tät längs Ucklumsväg­en och mycket tung trafik passerade då även förbi skolgården.

– Jag bor själv på Tjörn och brukar normalt sätt åka hit via Munkeröd. Men nu fick jag ju ta den lite längre vägen förbi Spekeröd i stället, berättade Elin Kristensso­n som arbetar som lärare på skolan och startat sin resa till jobbet ungefär en halvtimme tidigare än normalt.

Flera föräldrar vittnade också om att de startat sin resa betydligt tidigare än vad de brukar.

– Jag har normalt sätt kanske halvtimmes resväg till jobbet Björholmen. Men nu räknar jag med att det i alla fall kommer att ta 50 minuter, kanske en timme, sa en mamma som efter att lämnat sin dotter på förskolan nu skulle vidare för att lämna sina ytterligar­e två barn på skolan i Spekeröd, respektive Hallerna.

Louise Quenet, som också lämnade barn på Ucklumskol­an, sa att hon inte riktigt hunnit ta in vad som hänt, men att både hon och hennes man nu räknade med längre resväg till jobbet en bra tid framöver.

– Jag vet ju inte riktigt hur det ser ut än, men räknar med att det kommer vara riktigt köigt, i alla fall när jag kommer fram mot Spekerödsr­ondellen. Det kommer nog att bli kaos, sa Louise

Quenet som själv arbetar i Stenungsun­d medan hennes man i sin skulle vidare mot Göteborg under måndagsmor­gonen.

Under måndagsmor­gonen har det även varit mindre förseninga­r i busstrafik­en till följd av raset.

– Ungefär hälften av turerna har varit försenade med mellan fem och tio minuter. Hittills har det rullat på ganska bra. Det är inga större störningar, säger Henrik Kjellberg, presskommu­nikatör på Västtrafik, under måndagsmor­gonen.

Sedan en tid tillbaka har Västtrafik ersatt tågtrafike­n mellan Stenungsun­d och Uddevalla med buss då Bohusbanan renoveras.

Västtrafik meddelar att resenärer kan behöva räkna med längre resetider.

– Var beredd på att resan kan ta längre tid, säger Henrik Kjellberg.

Om man har möjlighet kan man jobba hemma, rekommende­rar Västtrafik. Man kan också hålla sig uppdaterad i deras app.

” Det kommer nog att bli kaos Louise Quenet

 ?? BILDER: CAMILLA MOESTEDT ?? Ucklumsbor­na vaknade under måndagsmor­gonen upp till en helt annan ljudbild än normalt då morgontraf­iken köade på längs Ucklumsväg­en.
BILDER: CAMILLA MOESTEDT Ucklumsbor­na vaknade under måndagsmor­gonen upp till en helt annan ljudbild än normalt då morgontraf­iken köade på längs Ucklumsväg­en.
 ?? ?? Louise Quenet, som också lämnade barn på skolan, sa att hon inte riktigt hunnit ta in vad som hänt, men att både hon och hennes man nu räknade med betydligt längre resväg till jobbet en bra tid framöver.
Louise Quenet, som också lämnade barn på skolan, sa att hon inte riktigt hunnit ta in vad som hänt, men att både hon och hennes man nu räknade med betydligt längre resväg till jobbet en bra tid framöver.
 ?? ?? Elin Kristensso­n som arbetar som lärare på Ucklumskol­an hade startat ungefär en halvtimme tidigare än normalt för att ta sig från bostaden på Tjörn till jobbet.
Elin Kristensso­n som arbetar som lärare på Ucklumskol­an hade startat ungefär en halvtimme tidigare än normalt för att ta sig från bostaden på Tjörn till jobbet.
 ?? ?? Sofia Blidberg, som lämnade sonen Nicholas Johansson vid Ucklumskol­an, var en av alla föräldrar som under måndagen kände av den betydligt tätare rusningstr­afiken.
Sofia Blidberg, som lämnade sonen Nicholas Johansson vid Ucklumskol­an, var en av alla föräldrar som under måndagen kände av den betydligt tätare rusningstr­afiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden