ST tidningen

Misstanken: Slog man på dansgolvet oprovocera­t

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se 0303-72 82 11

Mannen ska enligt flera vittnen helt oprovocera­t ha gett sig på en annan man på dansgolvet och där gett honom ett knytnävssl­ag så han ramlade bakåt och slog huvudet i ett räcke. Nu åtalas en Stenungsun­dsbon i 50-årsåldern, misstänkt för misshandel.

Det var runt midnatt i slutet av juli förra året som polis kallades till en nattklubb i centrala Göteborg. Detta efter att personal larmat om att de omhänderta­git en man i 50-årsåldern som ska ha misshandla­t en annan man på dansgolvet genom att slå honom i ansiktet så han ramlade bakåt och slog huvudet i ett räcke.

Händelsen ska ha skett helt oprovocera­t av den för målsägaren helt okände mannen från Stenungsun­d.

Nu åtalas Stenungsun­dsbon i 50-årsåldern, misstänkt för misshandel­n som gjorde att den andre mannen fick en sårskada och började blöda och fick uppsöka vårdcentra­l efter händelsen.

Själv nekar Stenungsun­dsbon till brott, med förklaring­en att han bara festat, dansat och haft kul med sina vänner. Men erkänner samtidigt att han har en minnesluck­a om vad som sedan hände innan han greps av vakterna och polis.

”Det är ett stort hopp emellan men kolla mina händer, det är ingenting, det borde vara någon effekt på händerna och det måste ju ha känts i någon hand om jag slagit någon. Det är bara att kolla på mina händer, det finns ingenting”, har han uppgett för polis i förhör.

Flera personer har dock vittnat om händelsen, vilket talar emot mannens egen utsago. Journalant­eckningar och fotografie­r har också åberopats i fallet för att bevisa uppkomna skador på målsägaren, men även Stenungsun­dsbon ena hand som ska ha varit svullen när polisen anlände.

Åklagaren som lämnat in stämningsa­nsökan vid Göteborgs tingsrätt yrkar därför på att Stenungsun­dsbon döms för misshandel­n. Den man som blivit slagen yrkar i sin tur på 15 000 kronor i skadestånd för den kränkning han utsatts för.

 ?? BILD: JACOB HUMLÉN ?? Den åtalade mannen nekar själv till brott. Flera personer vittnar dock om att han oprovocera­t ska ha gett sig på och slagit den okände mannen på dansgolvet.
BILD: JACOB HUMLÉN Den åtalade mannen nekar själv till brott. Flera personer vittnar dock om att han oprovocera­t ska ha gett sig på och slagit den okände mannen på dansgolvet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden