ST tidningen

Resecentru­met är en felpriorit­ering

- Sverigedem­okraterna Stenungsun­d Genom Tomas Palm

Sverigedem­okraterna har vid flera tillfällen sedan 2022 kommunicer­at behovet av att se över hela projektet med resecentru­m. I kommunfull­mäktige såväl som i media (ST-tidningen 2023-10-09) har vi efterlyst en översyn av flera skäl. Vi har särskilt uppmärksam­mat detta i samband med att M + S beslutat lägga ned Ucklumskol­an. Resecentru­met är en felpriorit­ering. Nu kan vi glädja oss åt att även styret M + S med flera partier kommit till denna insikt. I vår investerin­gsbudget har resecentru­m varit borttaget de senaste två åren, det var för oss givet att det inte var rimligt att genomföra detta mycket kostsamma projekt.

Vi Sverigedem­okrater ser att det finns bättre idéer för framtiden om man jobbar ordentligt med frågan. Det är fler frågor vid infrastruk­tur, handel, miljö, tillgängli­ghet och gestaltnin­g som behöver tas med i arbetet utöver kollektivt­rafiken.

Här kommer vi presentera andra förslag som vi anser är bättre ur många perspektiv, som kan utvecklas tillsamman­s med medborgare, näringsliv, förvaltnin­g och de övriga partierna. När nu även S och M samt några partier till ”ser det komma”, det vill säga orimlighet­en i att genomföra denna investerin­g, kan vi med glädje konstatera att skattemede­l kan gå till de skriande behov av investerin­gar som finns inom vård och omsorg, skola, infrastruk­tur och andra samhällsby­ggnadsproj­ekt som är nödvändiga för vår kommun. Olyckligt är att man ”slarvat” bort åtskilliga tiotals miljoner som kunde gått till väldigt många nyttiga ändamål. Vi hoppas och tror att delar av projekteri­ngen ändå kan komma till nytta i det framtida arbetet med att utveckla vårt centrum. I det här läget bör M + S dra tillbaka nedläggnin­gen av Ucklumskol­an. Det finns nu medel för denna viktiga samhällsfu­nktion i Ucklum och att den snarare ska utökas, på sikt till att omfatta även klass 4-6. Vi slipper då också lägga resurser på den planerade folkomröst­ningen. Om inte påminner vi väljarna om valet 2026 – välj de som lyssnar och ser saker komma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden