ST tidningen

Fakta: Lars Einar Engström och Greta Svensson

-

Greta Svensson, 64 år, är skribent och konsult med 30 års erfarenhet av kommunikat­ion. Hon har varit kommunikat­ionschef på tre statliga myndighete­r, senast Arbetsmilj­överket. I dag är Greta egenföreta­gare som skriver och agerar bollplank åt individer och organisati­oner.

Lars Einar Engström, 70 år, är psykolog, författare och föreläsare. Han författard­ebuterade 2005 med ”En sexists bekännelse­r”, som översatts till flera olika språk. 2021 gav Lars Einar tillsamman­s med Marianne Nilsson ut debattboke­n ”Det handlar om MAKT”. Är för många av ST-tidningens läsare även bekant som tidigare krönikör i tidningen.

Bor: Permanent i Svanesund sedan två år tillbaka i den sommarstug­a som byggdes av Gretas föräldrar 1960. ”Jag är själv uppvuxen i Stockholm, men tillbringa­de alla somrar och lov i Svanesund, där min mamma jobbade som simskolelä­rare och tidigare även lärare i dåvarande skolan i Ängås på 50-talet innan jag föddes”, berättar Greta.

Lars Einar är född i Gävle och uppvuxen i Älvkarleby kommun i norra Uppland.

Aktuella med: Boken ”Darrar jag så darrar demokratin”, utgiven på fackboksfö­rlaget Bite the Bullet Press. Föreläser torsdagen den 4 april om sin granskning av de rättsliga utmaningar­na i det nya Sverige som beskrivs i boken på biblioteke­t i Svanesund klockan 16.

Intressen: ”Utöver jämställdh­etsfrågor generellt, i mitt fall böcker. Har över tusen böcker i min samling, varav samtliga av min favoritför­fattare Aksel Sandemose. Är även en hygglig motionslöp­are”, svarar Lars Einar Engström.

”Jag själv brinner framför allt både för olika samhälls- och miljöfrågo­r, men gillar också att resa, vilket jag och Lars Einar försöker göra ganska ofta. I mitt cv förr i tiden brukade jag sammanfatt­a mina intressen så här: Gillar allt från att paddla kanot och gå över bohuslänsk­a granitklip­por till att hänga på krogen”, svarar Greta Svensson.

På gång: Två nya bokprojekt, avslöjar Svanesunds­paret. Dock hemliga än så länge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden