ST tidningen

Hanna stannar i Brynäs – trots intresse från klubbar

Den Rönnängsfo­strade hockeyforw­arden Hanna Thuvik har bestämt sig: hon blir kvar i Brynäs IF ytterligar­e två säsonger. Men den här gången var hon uppvaktad av flera andra klubbar.

- Tony Balogh tony.balogh @sttidninge­n.se

Fostrad i RIK, spel i Trollhätta­n och Göteborg HC och sedan pandemisäs­ongen 2020/21 en del av den anrika klubben från Gävle vars herrlag är på väg tillbaka till SHL efter en säsong i allsvenska­n.

Fyra säsonger i Brynäs blir två till då Hanna bestämt sig för att stanna i klubben och SDHL som är den högsta damhockeyl­igan i Sverige.

– Jag har funderat mycket, det har jag gjort. Det jag fokuserade mest på var jag kommer att trivas bäst och var kommer jag att utvecklas mest för att bli den bästa hockeyspel­aren som jag kan bli. Och jag trivs väldigt bra i Gävle, säger Hanna som fyller 22 år den 17 maj.

På frågan om hon hade något konkret erbjudande från någon annan förening svarar Hanna:

– Jag har pratat med flera klubbar. Jag har också pratat med Frölunda HC, säger hon.

Har de hört av sig till dig eller du till dem eller är det en kombo?

– I det här fallet har de hört av sig till mig.

Hon är eftertrakt­ad och det är kanske inte så märkligt. Fyra säsonger i Brynäs, där hon har ökat poängskörd­en för varje år, plus att hon numera är en del av Damkronorn­a sätter sina spår.

Det borde väl tala till din fördel?

– Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska svara, säger Hanna som blir närmast förlägen.

Hockeysäso­ngen 2024/25 är slut sedan ett litet tag tillbaka och det gör det möjligt för Hanna att reflektera en stund.

– Jag är nöjd med min egna prestation under säsongen. Jag har fått ut min roll i laget, säger Hanna som noterades för 38 poäng under grundsäson­gen fördelat på 21 mål och 17 assist.

– Samtidigt kom vi inte så långt som vi ville. Vi siktar ju alltid på att vinna men nu tog vi oss bara till semifinal. Det blev en besvikelse, säger Hanna om uttåget mot Luleå som senare vann finalen över Modo.

– Det är alltid en ära att få represente­ra landslaget men man vill vinna där med, säger hon om Damkronorn­a som åkte ut i VM-kvartsfina­len mot Kanada som senare kom att bli världsmäst­are.

Just nu är det vila från hockeyn som gäller för Hanna. Hon befinner sig faktiskt hemma hos mamma och pappa på Tjörn.

– Jag ska upp till Gävle i nästa vecka, säger hon.

Då drar försäsonge­n igen följt av ledigt under sommaren och därefter ny uppstart för det som ska leda till ännu en säsong i Brynäs, den femte i ordningen för Hanna Thuvik.

"Jag är nöjd med min egna prestation under säsongen. Jag har fått ut min roll i laget.

 ?? BILD: PETER HOLGERSSON ?? Hanna Thuvik från Rönnängs IK och Tjörn blir kvar i Brynäs IF i ytterligar­e två säsonger. Hon är en av lagets mer tongivande spelare och trivs väldigt bra både i staden Gävle och i klubben.
BILD: PETER HOLGERSSON Hanna Thuvik från Rönnängs IK och Tjörn blir kvar i Brynäs IF i ytterligar­e två säsonger. Hon är en av lagets mer tongivande spelare och trivs väldigt bra både i staden Gävle och i klubben.
 ?? BILD: SIMON ELIASSON ?? Under säsongen 2023/24 kom Hanna upp i sammanlagt 38 poäng fördelat på 21 mål och 17 assist.
BILD: SIMON ELIASSON Under säsongen 2023/24 kom Hanna upp i sammanlagt 38 poäng fördelat på 21 mål och 17 assist.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden