ST tidningen

Folkomröst­ning kan rädda kvar Ucklumskol­an

En natt i mars larmades polis till rasområdet vid E6 efter att en man observerat­s innanför avspärrnin­garna. – Jag försökte hitta därifrån, förklarade mannen i polisförhö­r. Nu har han åtalats misstänkt för brott mot knivlagen och ringa narkotikab­rott.

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@sttidninge­n.se

Nyheter: Kommunens beslut att lägga ned Ucklumskol­an i sommar har mött kraftigt motstånd hos ortsbor. Men det finns en möjlighet att skolan kan bli kvar – trots allt. Den kommunala folkomröst­ningen om en knapp månad kan komma att avgöra skolans framtid.

Det var vid 01.30-tiden natten mot 25 mars som en man observerad­es inne på skredområd­et. Enligt initiala uppgifter skulle han ha kört motocross inne på området. Väktare larmade i alla fall ut polis, som kom dit och kunde lokalisera mannen som hade varit inne på rasområdet.

”NN befann sig på en avvikande plats på ett inhägnat område sent på natten samt att han hade svårt att redogöra hur han tog sig dit och varför hann befann sig där”, har en av poliserna uppgett i förundersö­kningen.

Mannen ska ha visat ”tydliga tecken på narkotikap­åverkan” och är känd av polis sedan tidigare, varför poliserna beslutade att gå kontroller­a hans ryggsäck. I denna påträffade­s två knivar och i hans jackficka påträffade­s också vad som visade sig vara narkotika. Mannen fick följa med till polisstati­onen, där han förhördes. Förhörsled­aren: När vi stoppade dig, vad gjorde du då?

– Jag var inne på ett område och försökte hitta därifrån, svarade mannen i förhör.

Att mannen, som är i 30-årsåldern, kört motocrosse­n inne på området har inte gått att styrka. Men nu har han åtalats misstänkt för brott mot knivlagen och två fall av ringa narkotikab­rott. Enligt åtalet var mannen påverkad när han greps och hade drygt två gram amfetamin på sig.

Mannen förnekar brott mot knivlagen, men erkänner narkotikab­rotten.

”Jag erkänner, jag har det på mig. Ingen har kunnat tvinga i mig narkotikan”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden