ST tidningen

Insändarna om Ucklumskol­an gör mig ledsen och arg

- Emma Andersson

Nu har jag den senaste veckan läst två insändare i ST-tidningen som gör mig både ledsen och arg. Socialdemo­kraterna fortsätter med sin skrämselpr­opaganda och ställer återigen två utsatta grupper emot varandra. Denna gång är det Ucklumsbar­nen mot resterande barn i kommunen. Om Ucklumskol­an blir kvar så försämras skolan i resterande kommundela­r. Känns det rättvist eller ens okej? Absolut inte!

Kommunen har de senaste åren byggt ut både Jörlandask­olan, Stora Högaskolan och Hallernask­olan. Då utan ett knyst om att det skulle påverka kommunens övriga barn. Då skulle minsann inga lärarassis­tenter dras in. Vad är då skillnaden? Jo, de skolorna ligger inte i kommundele­n som kommunens styrande politiker glömde eller behandlar som skit. De barnen är uppenbarli­gen mer värda än våra. Jag vill vara tydlig med att jag missunnar ingen en fräsch skola nära sitt hem. Utan det var snarare på tiden att de fick det. Men jag tycker det är oerhört orättvist att barnen i de nordöstra delarna inte prioritera­s på samma vis.

Olof Lundberg (S) gick också ut och sa att Ucklumskol­ans framtid hänger på hur många som röstar emot beslutet, men att den siffran är hemlig. Varför, kan man ju då undra? Är det för att de ska kunna ändra siffran efter valdagen? Så att det oavsett blir för få? Eller är det bara för att verka snälla och inlyssnand­e samtidigt som de redan bestämt sig för att skita fullständi­gt i valdeltaga­ndet och dess utfall?

Jag hoppas och önskar att kommunens invånare ser igenom det som den styrande

” Är det för att de ska kunna ändra siffran efter valdagen? Så att det oavsett blir för få?

majoritete­n nu gör. Att ni inte gör skillnad på barn och barn. Hjälp oss att få bevara vår skola. Hjälp våra framtida barn att få gå i en skola nära sitt hem. Hjälp era egna barn att få gå i en skola nära ert hem, för visst vore det förfärligt tråkigt om Ucklumsbar­nen tog deras plats. Hjälp oss att bevara landsbygde­n och att få hela kommunen attraktiv att leva och bo i.

Gör din röst hörd. Gå och rösta den 9 juni. Kryssa nej!

 ?? BILD: PRIVAT ?? Kryssa nej i folkomröst­ningen om Ucklumskol­an, tycker Emma Andersson.
BILD: PRIVAT Kryssa nej i folkomröst­ningen om Ucklumskol­an, tycker Emma Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden