Strömstads Tidning

Artist med klassiska hitlåtar i bagaget

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

Han hade ett pärlband med hits på Svensktopp­en. Sedan blev det tyst i många år. Nu är Carl Erik Thörn tillbaka och i morgon kan man se och höra honom på Bullaregår­den.

Efter 20 år borta från rampljuset då han bodde i USA har sångaren Carl-erik Thörn nu återkommit till Sverige och musiken. I morgon fredag uppträder han på Bullaregår­den.

– Det är skojigt att ha kommit tillbaka till musiken. Jag får skylla på min fru att jag kom tillbaka, skrattar Carl Erik Thörn.

Carl Erik Thörn började sin artistkarr­iär för hela 52 år sedan. 1965 hade han två låtar på Svensktopp­en – ”Säg vackra små ord till mig” och ”Det finns ingen annan”. På 60- och 70-talen var han mycket populär, fyllde folkparker­na och blev döpt till ”Svensktopp­skungen” av programled­aren Ulf Elfving.

– Jag har aldrig riktigt tänkt på hur många hits jag hade, men när jag nu har tittat tillbaka så har det ju blivit en del. Jag märker att publiken tycker om när jag sjunger de gamla låtarna, säger Carl Erik Thörn.

Han hade fler hits som spelades flitigt på radio och som många säkert kommer ihåg, som ”Mamy Blue”, ”Jag vill dansa med dig” och ”När morgonen gryr”.

EFTER ARTISTTIDE­N PÅ 60- och 70-talen sadlade han om och jobbade som hotelldire­ktör i Sundsvall innan han lämnade landet för USA.

– Jag hade rest mycket utomlands och jag älskade San Francisco, så det passade bra att slå sig ner där under uppehållet. Där sysslade jag inte mycket med musiken, men jag uppträdde några gånger på svenska konsulatet.

Sedan 2011, efter återkomste­n till Sverige, har Carl Erik Thörn turnerat Sverige runt tillsamman­s med sin fru Adorena, som också är sångerska och kompositör.

Repertoare­n består förstås av Carl Erik Thörns klassiska Svensktopp­shits, men också tolkningar av Frank Sinatra, och Barbra Streisand i Adorenas tappning.

– Det är full fart året om numera och det är skojigt. Vi har kört turné året om i fem år, säger Carl Erik Thörn.

Med sig på turnén har de Per-åke Romin på dragspel och saxofonist­en Leif Karlborg.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? TURNÉSTOPP. Carl Erik Thörn uppträder på Bullaregår­den i morgon fredag.
Bild: PRESSBILD TURNÉSTOPP. Carl Erik Thörn uppträder på Bullaregår­den i morgon fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden