Strömstads Tidning

Spetsar truppen till allsvenska­n

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Tanums Schacksäll­skap ställer upp i allsvenska division 3 kommande säsong. Klart är att Peter Eskola återvänder till moderklubb­en – och värvningen får lagledaren Christian Karlsson att jubla. – Det är imponerand­e, säger han.

52-årige Peter Eskola kommer närmast från Uddevalla Schacksäll­skap.

Christian Karlsson berättar att det var Tss-spelaren Jarl Edgren som hade stor del i Eskolas comeback till moderklubb­en.

– Jarl, som tidigare var lagkapten för Uddevalla, frågade Peter om han var intressera­d av att spela för klubben igen – och det var han, säger Christian Karlsson.

PETER ESKOLA REPRESENTE­RADE Uddevalla mellan åren 19892008. Där har han tagit ett flertal Dm-segrar i lagspel. För satsande Tanums Schacksäll­skap ger det truppen välbehövli­g rutin när det till hösten vankas allsvenskt spel i division 3.

– Peter är en klass-spelare som förstärker laget. För att vi ska klara av att hävda oss serien så behöver vi duktiga spelare på de första borden, säger Christian Karlsson.

När TSS slutade etta i Västergötl­ands distriktss­erie förra säsongen fick man frågan om att ta klivet upp.

Nu har föreningen meddelat att man tar chansen efter ett par månaders betänketid.

– Efter att ha varit lite osäkra på hur vi skulle gå vidare, så har vi kommit fram till att vi gör ett försök.

– Vi har fört diskussion­er under en längre tid, men nu när Peter (Eskola) sagt att han kom tillbaka förändrade situatione­n. Det känns mer säkert och stabilt för oss, säger Christian Karlsson.

I DAGSLÄGET HAR klubben 21 medlemmar. Christian Karlsson berättar att 14 av dem är aktuella för allsvenskt spel. Utöver Peter Eskola finns redan profilen Holger Blauhut.

– Jag tycker att vi har det bra förspänt. Samtidigt är det klart att vi gärna in någon kvalificer­ad spelare till.

– Vi ligger bra till i förberedel­serna och har en hygglig chans att sluta i mitten på tabellen – sett på förhand, säger Christian Karlsson.

Han räknar med att SS Mannhem är ett av de förväntade topplagen.

– Ja, men jag tror också på att Hisings-alliansen Götaverken/ Lundby II blir svåra att tas med.

LAGLEDAREN FÖR TANUMS Schacksäll­skap är glad att man tagit beslutet att ställa upp för allsvenskt spel.

– Det blir en väldigt stor utmaning för oss. Senast vi spelade allsvenskt var säsongen 2005-2006. Det var ett tag sedan, säger Christan Karlsson.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? TAR STEGET. Tanums Schacksäll­skap har beslutat att tävla i allsvenska division 3 nästa år. Man har också gjort klart med hemvändare­n Peter Eskola.
Bild: THOMAS BENNELIND TAR STEGET. Tanums Schacksäll­skap har beslutat att tävla i allsvenska division 3 nästa år. Man har också gjort klart med hemvändare­n Peter Eskola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden