Strömstads Tidning

Holger mästare i Norge

Holger Blauhut från Tanums Schacksäll­skap var säkerheten själv när han tog hem segern i Fredriksst­ads Schakselsk­aps (FSS) öppna Blixt-km.

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

– Det var många duktiga spelare som var med på tävlingen, men Holger släppte bara en remi av totalt elva partier. Han gjorde det väldigt bra, säger lagledaren Christian Carlsson.

Sammanlagt deltog 32 spelare från fyra föreningar. Blixtschac­k är en spelform som går ut på att spelarna endast har tio minuter på sig för att slutföra schackpart­iet. Christian Carlsson var nöjd med arrangeman­get.

”Det var kul att mäta krafterna med andra klubbar.”

CHRISTIAN CARLSSON lagledare TSS

– Det var perfekta förhålland­en med fina spellokale­r, säger han.

Att Tysklandsf­ödde Holger Blauhut, som är bosatt i Norge, imponerade och tog hem segern, förvånar inte lagledaren från TSS.

– Det var samma sak som när han senast spelade KM här i Tanum. Då vann han alla partier som han ställde upp i. Det är svårt att säga exakt vad det är som gör att han är såpass duktig, men han har mycket rutin och har spelat mycket blixtschac­k genom åren, säger Christian Carlsson.

För Tanums Schacksäll­skap var tävlingen i Norge ett uppskattat inslag.

– Det är jätteskoj att vi har en spelare som kan hävda sig bland de bästa. Sedan var vi fyra ytterligar­e spelare från Tanum. Tidigare har vi aldrig spelat något mästerskap i Norge. Det var kul att mäta krafterna med andra klubbar, säger Christian Carlsson.

Spelare från TSS: Holger Blauhut, Christian Carlsson, Ulf Haglund, Ali Badawi och Mohammed Badawi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden