Strömstads Tidning

Tanums SS arrangerar schack-dm

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Tanums schacksäll­skap flyttar fram pjäserna inför säsongspre­miären. Senaste framgångar­na i Uddevalla junior open stimulerar klubben, som också kommer att stå värd för individuel­la snabbschac­ks-dm. det är första tävlingen som klubben arrangerar på flera decennier. Förhoppnin­gsvis kommer det då att komma att flera spelare från distriktet. Men vi hoppas också på spelare från Östfoldreg­ionen i Norge, säger Christian Carlsson.

FÖRRA ÅRETS SERIESEGER har gjort att klubben dragit till sig intresse och blickar utifrån. Att man nu även får arrangera DM blir därmed ett kvitto på att verksamhet­en går åt rätt håll.

– Det är väldigt roligt att framgångar­na uppmärksam­mas. Tidigare har det inte hållits så många tävlingar i norra Bohuslän. Det känns bra att det även här uppe blir schacktävl­ingar, säger Christian Carlsson.

Klubbens ungdomssek­tion har gjort bra resultat. I helgens Uddevalla junior open, som spelades på Thordéngår­den placerade sig alla av klubbens spelare på pallen. Bäst gick det för unga Anna Blauhut som vann klassen för D-juniorer. I samma klass nådde även Axel Haglund pallen när han slutade trea. Christian Carlsson var full av beröm.

– Alla våra juniorer lyckades ta sig upp på prispallen. Inte nog med att Anna vann sin klass. Hon lyckades även hävda sig mot spelarna som var tre år äldre. Anna har riktigt stor potential, säger Christian Carlsson.

Den 21 oktober drar division 3 igång. Tanum tar emot Göteborgs SS på hemmaplan i Satelliten, Tanumshede.

– Det känns bra. Jag tycker att stämningen känns optimistis­k inför seriepremi­ären mot Göteborg. Det är många som tycker det är roligt att det drar i gång snart. Jag tror Göteborg blir ett lagomt motstånd i första omgången. På förhand ser det ut att kunna bli en jämn match, säger Christian Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden