Strömstads Tidning

Oavgjort i premiären

FOTBOLL: IFK STRÖMSTAD TAPPADE SEGERN I MATCHENS SISTA MINUT En slarvig inledning och en rejäl upprycknin­g i början på andra. För att sedan släppa in två förödande mål i slutminute­rna. Det svängde i IFK:S seriepremi­är.

- VIKTORIA OSKARSSON 0526-62406 vo@bohuslanin­gen.se

I seriepremi­ären mellan division 6-lagen Bovall/hunnebo och IFK Strömstad var det hemmalaget som inledde bäst. Matchen spelades dock på konstgräsp­lanen på Kungshamns­vallen som inte är ordinarie hemmaplan för Bovall/hunnebo.

Hemmalaget inledde med flertalet bra slagna hörnor i rad, men oskärpan i avsluten var till IFK Strömstads fördel. De fasta situatione­rna skulle komma att bli ett problem för IFK under matchen.

MEN SÅ FÅR IFK en snabb omställnin­g där David Olsson skapar ett bra skottläge utifrån på egen hand genom att finta sin motståndar­e ur balans. Skottet, som är hårt och pressat, går i nät i målvaktens bortre hörn och IFK tar ledningen med 1-0.

Bovall/hunnebo får direkt efter avspark ett tacksamt läge mitt i straffområ­det som de inte slarvar bort och kvittering­en är omedelbar.

SEDAN FÖLJER EN period med chanser åt båda hållen. I matchens 22:a minut gör hemmalaget 2–1 efter snyggt slagen frispark som går direkt i mål. Bovall/hunnebo får knappa kvarten senare sin ledning utökat genom ett olyckligt självmål av en Ifk:spelare som ska rensa undan ett hårt skott, men styr i stället in bollen i eget mål.

Resten av halvleken förekommer en hel del slarv i passningss­pelet hos IFK samt att laget har svårt att fylla på med spelare i anfallet. Men man skapar också flera klara lägen som kanske hade förtjänat ett bättre öde.

3–1-underläget när den andra halvleken drog igång var snabbt förbytt. För betraktare­ns ögon såg det ut som att IFK hade ätit en hel del taggtråd i omklädning­srummet. Peter Lindqvist menar att spelarnas mentala styrka spelade en stor roll.

– Det var positivt snack mellan grabbarna i paus. Men vi får ju såklart en drömstart, säger Peter Lindqvist.

OCH DET FICK de verkligen. Efter närmare sex minuters spel av den andra halvleken hade IFK gjort tre raka mål. Adam Johansson reducerade till 2–3 efter att ha nickat högt på en hörna. Minuten senare kvitterade Love Faritzon som blev ensam med målvakten och ledningsmå­let kom av Dony Ruiz, som fångade upp ett inlägg som gått igenom hela försvaret, och fick tid att placera in bollen i mål.

Dony Ruiz gjorde med närmare kvarten kvar av matchen sitt andra mål och IFK gick upp i en tvåmålsled­ning.

Bovall/hunnebo hade inte gett upp och reducerade med närmare tre minuter kvar. Och kvittering­en kom i matchens sista minut, på vad som såg ut som en ofarlig frispark slagen nära hörnflagga­n – men som gick direkt in i mål.

– Vi släpper in två frisparkar och ett självmål i dag. Jag tycker att det handlar om två målvaktsta­bbar, men samtidigt hade vi spelare framåt som borde ha gjort mål på något friläge och då hade matchläget varit ett annat. Det är en sur poäng vi tar, men ingen förlust, säger Peter Lindqvist.

BARA TIO MINUTER in i matchen tvingades stabila backen Erik Barkengren gå av planen med en skada i baksida lår. Enligt Lindqvist blir han troligtvis borta i några veckor.

Även David Olsson klev av, då i slutminute­rna, med en lättare lårskada.

– Vi har inte råd med att fler viktiga spelare blir skadade, säger Peter Lindqvist.

?? Bild: VIKTORIA OSKARSSON ?? PREMIÄR. ”Jag är nöjd med hur vi uppför oss på planen, men visst kan vi spela bättre fotboll”, säger tränaren Peter Lindqvist efter 5–5-matchen mot Bovall/hunnebo.
Bild: VIKTORIA OSKARSSON PREMIÄR. ”Jag är nöjd med hur vi uppför oss på planen, men visst kan vi spela bättre fotboll”, säger tränaren Peter Lindqvist efter 5–5-matchen mot Bovall/hunnebo.