Strömstads Tidning

Bullaren föll mot hårt pressande Vallen

- VIKTORIA OSKARSSON 0526-62406 vo@bohuslanin­gen.se

Bullaren stod emot bra men inte tillräckli­gt länge, vilket blev psykologis­kt tungt. Motståndet blev för tufft och Bullaren föll med 3-1 (1-0 ) mot förra division 1-laget Vallen.

Att Bullaren skulle stöta på svårt motstånd i lördagens match på Sparvallen mot fjolårets division 1-lag Vallens IF var det inget tvivel om. Så blev det också. Bullaren blev hårt tillbakapr­essade från start.

– Vi lyckas hålla emot bra i början på halvleken och sista kvarten av första kommer vi ur tillbakapr­essen och spelar bättre offensivt, säger Josefin Johansson, tränare.

MEN RIKTIGT HELA halvleken orkar inte Bullaren stå emot. Bortalaget Vallen tar en för Bullaren psykologis­kt tung ledning i halvlekens sista minut. Och den andra halvleken började lika tufft som den första slutade.

I matchens 48:e minut utökar Vallen sin ledning till 2-0.

– De höjer tempot i andra och vi kommer inte ut ur pressen, samtidigt som vi inte går in i närkampern­a så tufft som vi sagt att vi ska, säger Josefin Johansson.

LAGET TAPPAR DÅ huvudet något. Men tio minuter senare reducerar Bullaren till 1-2 genom Karoliina Johansson.

– Då blev det bättre stämning i laget och vi fick hopp om matchen.

Bullaren hade det fortsatt tufft och bortalaget hade många farliga chanser. Vallen gör matchens sista mål med tio minuter kvar och slutresult­atet blir 1-3.

– Vi gör en godkänd insats den första halvleken. Jennifer Karlsson får göra comeback efter en lång tids knäskada och hon visar att hon har kvalitéern­a kvar, säger Josefin Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden