Strömstads Tidning

Mikael Ekvall redo för ”Milen”

- THOMAS BENNELIND

Strömstad Löparklubb­s och landslaget­s Mikael Ekvall är förväntans­full inför Strömstads­milen.

Om en vecka avgörs den 27:e upplagan av Strömstads­milen. Landslagsl­öparen Mikael Ekvall, från arrangörsk­lubben Strömstad Löparklubb, ser fram emot att folkfesten och hoppas kunna springa hem segern på Strömsvall­en.

Det drar ihop sig till den årliga löp- och folkfesten i Strömstad. Tävlingsle­daren Kent Hansson tycker att man ligger i fas med förberedel­serna.

– Nu närmar det sig. Vi ligger i bra fas inför starten och känner att anmälnings­läget är i nivå med förra årets upplaga. Fortsätter det som vi tänker oss räknar vi med att hamnar på runt 1300-1400 anmälda deltagare, säger Kent Hansson.

På herrsidan väntas på förhand en intressant duell mellan hemmahoppe­t Mikael Ekvall och Kalmarlöpa­ren David Nilsson från Högby IF. Bägge tävlar för Sverige på maratondis­tansen under friidrotts­vm i London i augusti.

– Att de väljer att mötas här i Strömstad är stort. Det här också Mikaels sista tävlingslo­pp innan VM, och David Nilsson har visat stigande formkurva under hela våren. Det kan bli en hård batalj mellan dem, säger Kent Hansson och lyfter framför allt fram Strömstads­milen som en tävling för alla.

– Eliten är ett roligt inslag, men jag hoppas att motionärer­na ställer upp, för det här är i grunden ett motionslop­p. Det är också en glädje att se alla barnen. Bredden är det viktigaste i tävlingen.

Mikael Ekvall är förväntans­full och optimistis­k inför starten. Den Vänersborg­sbördige löparen har slutat tvåa och tre i Strömstads­milen.

– Det ska bli väldigt kul att vara med i år. Jag har samma taktik som tidigare, det är bara att ge järnet och göra mitt bästa för att springa så fort som möjligt.

Hur ligger du till formässigt just nu?

– Träningsmä­ssigt ligger jag bra till just nu.

Hur skulle det kännas att vinna Strömstads­milen?

– Det hade känts riktigt gött. Det är roligt att få vara med i Strömstads­milen och det känns som hemmaplan för mig.

På damsidan är Norges Martha Katrine Myhre en av förhandsfa­voriterna. Lokala Rebecka Andersson från Strömstads Löparklubb är ett annat bekant namn som ställer upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden