Strömstads Tidning

Odlade knark i lägenheten i Tanum

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Ecstasy, LSD och en hel cannabisod­ling var vad polisen fann vid en husrannsak­an i en bostad i Tanums kommun. Nu åtalas lägenhetsi­nnehavaren för att ha framställt och sålt narkotika.

Polisen hade genom tips och spaning fått uppgifter om att en man i 20-årsåldern, bosatt i Tanums kommun, hanterade narkotika. I december 2016 gjordes en husrannsak­an. I lägenheten fann man bland annat 17 plantor med cannabis i sovrummet, som var omgjort till ett odlingsrum med lampor och fläktar. Totalt ska mannen ha framställt cirka 590 gram cannabis.

Förutom cannabisen fann poliserna också syntetisk narkotika i form av 208 tabletter MDMA (ecstasy), 76 doser LSD, 30 tabletter alprazolam och 10 tabletter klonazepam. Samt ett kuvert som innehöll 10 000 kronor i kontanter.

MANNEN BERÄTTADE I polisförhö­r att han odlat narkotika i två månader, att han lider av en ovanlig sjukdom och att cannabisen var för medicinskt bruk, för att döva smärta.

– Jag har väl inte så mycket att förlora. Jag känner att det inte är värt att leva utan någon sorts medel i kroppen. Jag har fått allt som finns på apoteket utskrivet, har han sagt till polisen i förhör.

– I USA får folk med min sjukdom utskrivet cannabis på recept.

FÖRUTOM INNEHAV OCH framställn­ing misstänks mannen också för försäljnin­g av narkotika.

Han påstås ha sålt cannabis vid sex tillfällen och ecstasy vid ett tillfälle 2016. Polisen har säkrat smstrafik mellan den misstänkte och ett flertal troliga köpare, och en av köparna har även kallats att vittna. I polisförhö­r har vittnet berättat att hon kontaktade den misstänkte via snapchat och stämde träff vid en butik på orten.

– HAN KOM dit och hade med sig marijuana, jag betalade 300 kronor för 2,5 gram, har vittnet sagt.

Mannen har erkänt brott vad gäller narkotikaf­ramställni­ngen och innehavet av narkotikan som hittats i hans hem. Han erkänner också försäljnin­gen av cannabis och ecstasy, men nekar till att ha skaffat de syntetiska drogerna i syfte att sälja vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden