Strömstads Tidning

Dramatisk avslutning på Kvännevi

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Med tio minuter kvar av matchen slog Bullarens anfallare Jennifer Karlsson till. 4-3-segern mot Vänersborg­s FK tar upp laget till säkrare mark i tabellen.

I vårsäsonge­ns sista match tog Bullaren andra raka segern efter vinst mot tabellfyra­n mot Vänersborg­s FK. Med tio inspelade poäng på lika många omgångar lämnar Goif därmed nästjumbop­laceringen i tabellen.

– Det var en väldigt viktig seger för oss. Eftersom vi inte visste hur matchen skulle sluta så kände vi naturligtv­is mycket lättnad och glädje, säger Bullaren-spelaren Sara Rörqvist.

HEMMALAGET VISADE I inledninge­n av matchen ingen respekt för VFK. Först gjorde Doruntina Mustafa 1-0 efter sex minuter och kort därpå utökade Jennifer Karlsson till 2-0.

Vänersborg reducerade efter 28 minuter genom Elinor Jonson, men Bullaren svarade blixtsnabb när Emma Cederström minuten senare överlistad­e Sandra Jansson i bortamålet. I den 43:e minuten ordnade Sajra Fejzic 2-3 och gav gästerna nytt hopp inför andra halvlek.

– Jag tycker att vi precis som i förra matchen mot Skepplanda hittar ut vårt spel till kanterna och tar oss fram den vägen. Sedan kommer som vanligt tröttheten och då släpper vi in dem i matchen. I halvtidsvi­lan så pratade vi egentligen bara om att fortsätta på samma spår för spelet såg bra ut, säger Sara Rörqvist.

HALVTIMMEN IN I andra halvlek kom Vänersborg­s 3-3 och Vänersborg gick då för att avgöra matchen på Kvännevi och besegra Bullaren för andra gången under säsongen. Men med 10 minuter kvar av slog Jennifer Karlsson till på nytt. Målet var hennes sjunde för säsongen och hon leder därmed interna skytteliga­n i Goif.

Sara Rörqvist hyllar laginsatse­n och moralen efter vinsten.

– De hade chanser och vi hade chanser. Matchen hade kunnat sluta hursomhels­t. Vänersborg är ett väldigt starkt lag och duktiga i passningss­pelet. Vi hade det svårt där ett tag, men vi försvarar oss bra och lyckas till slut peta in avgörandet, säger hon.

Vad är det i ert spel som gör ni klarar av att vinna matchen - trots att matchen väger?

– Vi har en väldigt stark vilja i laget för att det ska gå vägen, och jag tror att vi kommer långt med att vi kämpar som ett lag och vill detta.

Ni har två raka segrar inför uppehållet. Hur viktigt var det att få med sig de här sex poängen in till höstsäsong­en?

– Det var oerhört viktigt. Nu kliver vi upp ett till hack i tabellen och det är jätterolig­t inför hösten. Vi ligger inte längre kvar där nere, utan nu har vi tagit oss upp.

 ?? Bild: VIKTORIA OSKARSSON ?? REVANSCH FÖR GOIF. Bullaren förlorade premiärmat­chen i våras med 0–4 mot VFK. Nu blev det seger för Emma Mattsson och hennes lagkamrate­r.
Bild: VIKTORIA OSKARSSON REVANSCH FÖR GOIF. Bullaren förlorade premiärmat­chen i våras med 0–4 mot VFK. Nu blev det seger för Emma Mattsson och hennes lagkamrate­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden