Strömstads Tidning

Cuptriumf för Björneröd

RIDSPORT: STARK LAGINSATS BAKOM SEGERN I BOHUSCUPEN

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Stöttning, förberedel­ser och samarbete. De samkörda ekipagen från Björneröds ridklubb höll sinnena kalla under finalomgån­gen i Uddevalla.

De är hemma igen i vardagen och träningen efter framgången i Bohuscupen. I Björneröd ridklubbs ponnylag ingår Wilma Källvik, Thea Källvik, Celine Ottosson, Hilma Nilsson, Alice Nylander och Elly Hedin. Lagledaren Agneta Nilsson är stolt och nöjd när hon sitter ned med tjejerna på bänken utanför ridhuset.

UNDER VÅREN HAR laget, som tävlar i hoppning, tagit sig hela vägen fram till finalen i Uddevalla efter tävlingar i Säve och Tjörn. Den avgörande rundan på Uddevalla ryttarföre­ning blev händelseri­k.

– Vi slutade som segrare under den första omgången. Den andra gick inte lika bra, men sedan i den tredje kom vi tvåa i klasserna individuel­lt och lag, säger hon.

VARFÖR BLEV DÅ resultaten så goda för Björneröd? Agneta Nilsson menar att det beror på att ryttarna har tagit jobbet som krävts för att nå hela vägen fram.

– MAN KAN säga att det är blod, svett och tårar. Det är hårt arbete och tjejerna har lagt ner många timmar i sadeln. De har varit otroligt duktiga, ligger i och kämpar. Hopptävlin­gen gick i 80 cm-klass och stilbedömn­ing. De var fantastisk­t snabba i omhoppning­en, säger hon.

Wilma Källvik, som tävlade i klassen D-ponny, deltog under den

första omgången i stället för kusinen Thea Källvik. Wilma var extra nöjd med laginsatse­n, men också att 18-årige Bellis var duktig.

– DET GICK väldigt bra eftersom jag inte hade ridit honom så mycket. Han var väldigt snäll. Vi hade en bra taktik i laget på hur vi skulle rida och det gick vägen. Kan Bellis ålder och rutin från tidigare tävlingar ha påverkat utgången?

– Han är lite av en veteran och stressar inte upp sig. Han håller sig lugn och då blir man själv lugn också, säger Wilma Källvik.

Alice Nylander berättar om taktiken som ledde till segern i första omgången.

– Vi pratade om att satsa på ”nollan” – att rida felfritt. Ska man gå vidare till omhoppning, och om man är fem i laget, så man ha tre felfria ritter.

TAKTIKEN GICK VÄGEN – men det satt långt inne. Inför avgörandet hade laget två felfria ritter och två med fel. Ryttaren som klev fram och ordnade segern var Elly Hedin – men lagkamrate­rna mörkade förutsättn­ingarna för att hålla nere pressen.

– De sa inget till mig och det var ganska bra. Jag hade ändå en känsla att det skulle gå bra och det gjorde det, säger Elly Hedin.

Nästa tävling för Björneröds­laget är Räkanhoppe­t i Strömstad.

 ??  ?? VINNANDE LAG. Ryttarna och lagledaren från Björneröds ridklubb med fina hästarna Spinning Dancer, Bellis och Splendid Surprise. – Det betyder jättemycke­t för klubben och tjejerna, säger lagledaren Agneta Nilsson.
VINNANDE LAG. Ryttarna och lagledaren från Björneröds ridklubb med fina hästarna Spinning Dancer, Bellis och Splendid Surprise. – Det betyder jättemycke­t för klubben och tjejerna, säger lagledaren Agneta Nilsson.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ??
Bild: THOMAS BENNELIND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden