Strömstads Tidning

”Många bra träningspa­ss ihop”

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Bullarens Goifs Sofia Bellner, Linnea Edvardsson och IFK Strömstad-spelaren Ella Burman Pettersson represente­rade Bohusläns distriktsl­ag under Utveckling­slägret i Halmstad.

16 av Bohusläns talangfull­aste spelare födda 02 har samlats i Halmstad. Spelarna har tränat och mött distriktsl­ag från övriga delar av Sverige. Bullarens Sofia Bellner blickar tillbaka på Utveckling­slägret som tidigare gick under namnet Elitlägret.

SOFIA BELLNER, SOM hade lite fjärilar i magen inför avresan, berättar om upplevelse­n och lärdomarna.

– Vi åkte från Uddevalla i söndags och man var lite nervös. Man visste inte riktigt hur man skulle bo. Men det var spännande, säger hon.

Väl på plats i Halmstad var förutsättn­ingarna på topp. Gräsplaner­na höll hög klass och distriktsl­aget från Bohuslän fick mäta krafterna mot bra motstånd. Laget förlorade första matchen på måndagen mot Norrbotten med 4–1.

– Första kvarten gör vi riktigt bra och tar ledningen. Sedan tappar vi i spelet i andra halvlek, säger Sofia Bellner.

På onsdagen var laget nära att ta en poäng, men föll med 2–3 mot Gotland.

– Det var en jämn match och vi ledde i första halvlek med 2–1, men sedan slarvade vi och så vände de matchen, säger Sofia Bellner som fick spela central mittfältar­e och vänsterbac­k.

BOHUSLÄNS DUKTIGA TJEJER fick ändå med sig en poäng efter 1–1 mot Västergötl­and. Sofia Bellner var mycket nöjd med lägerdagar­na i Halland.

– Det har varit superfina fotbollspl­aner. Vi har haft många bra träningspa­ss ihop. Vi har olika teman på träningarn­a, där vi fokuserat på försvarssp­el, speluppbyg­gnad och anfallsspe­l. Vi har haft många noggranna genomgånga­r om hur vi ska agera på planen. Det har varit lärorikt och roligt för alla i laget, säger Sofia Bellner som får med sig en härlig upplevelse hem till Grebbestad.

 ?? Bild: PRIVAT ?? NÖJDA SPELARE. Sofia Bellner, Linnea Edvarsson och Ella Burman Pettersson på plats i Halmstad.
Bild: PRIVAT NÖJDA SPELARE. Sofia Bellner, Linnea Edvarsson och Ella Burman Pettersson på plats i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden