Strömstads Tidning

Kalaset kom med sommaren

FJÄLLBACKA: GLASS, DANS OCH FEMKAMP

- MARITA ADAMSSON 0526-624 02 marita.adamsson@stnb.se

– Det betyder mycket för oss att göra något här på hemmaplan, för samhället, säger Christer Lindh från arrangeran­de föreningen Dance Port, medan han trimmar ljudanlägg­ningen.

HÄR SKA HÄNDA litet av varje under eftermidda­gen och kvällen. Höjdpunkte­n kommer först senare, när de svenska mästarna i dubbelbugg – Jonas Skarin, Johanna Johansson och Matilda Lindh – ska göra spektakulä­r entré för sin dansuppvis­ning. Men innan dess blir det musikquiz och underhålln­ing med den lokala duon Dear Paul, samt diverse prisutdeln­ingar.

För medan räkmackor och fika avnjuts vid långborden framför scenen ägnar sig andra besökare åt femkamp borta vid Ingrid Bergman-utställnin­gen. Det gäller att pricka rätt på mingolfen, kasta ringar, kasta boll, sparka boll och fixa en annan boll på rätt plats genom basketkorg­en.

Det blir snabbt trångt kring banorna, men är det sommarkala­s råder ingen hets. Det är bara att sitta en stund på bänken, kanske kika litet på bilderna av filmstjärn­an som är föremål för en liten utställnin­g, medan man väntar. Tids nog blir det plats.

MEN NU KRÄVS koncentrat­ion. Det är dags för dagens löpare att dra sig mot starten vid sjöräddnin­gen. 352 meter ska avverkas fram till målområdet vid scenen. Det kallas barnlopp men är absolut öppet för alla, försäkrar Ann-charlotte Lindh.

Emma Lindh trär medalj över medalj över armen medan bananlådor­na ställs upp. Den som tar sig hela vägen in i mål får både medalj och banan.

– Vi har nästan 30 anmälda nu, men det finns några minuter kvar att anmäla sig på, säger hon.

På bryggan sitter Nicole Nilsson och Daniel Karlsson med varsin smarrig glasstrut. De kommer från Trollhätta­n och är ute på en tur, åkte inom Fjällbacka och fann sig vara på kalas. Trevligt, men de stannar inte hela kvällen. – Nej, efter glassen drar vi vidare. Så är löparna i mål och systrarna Ebba och Agnes Hagstedt från Tidaholm håller upp sina medaljer. Fort har det gått. Nu blir det nog glass för dem också.

Solen gassar över Ingrid Bergmans Torg när årets kalas startar. Här äts det, leks det, pratas det. Njuts det.

DET DRAR DET ihop sig till musiktävli­ng. Från Uppsala kommer Matilda Wennertorp och Maria Roland Sandblad, nu taggade för att delta i frågesport­en.

Inte så svår hittills, tycker David Ekroth från Hamburgsun­d några minuter senare. Han är här med hustrun Ida och dottern Vilma.

– Och Olle, men han sover, säger Vilma.

Olle är lillebror, bara en vecka gammal, som gör kalaspremi­är i barnvagnen.

 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ?? EFTER LOPPET. Ebba och Agnes Hagstedt från Tidaholm har sprungit.
Bild: MARITA ADAMSSON EFTER LOPPET. Ebba och Agnes Hagstedt från Tidaholm har sprungit.
 ??  ?? LÖPFEST. 352 meter snart avverkade.
LÖPFEST. 352 meter snart avverkade.
 ??  ?? MUSIKTÄVLA­RE. Matilda Wennertorp och Maria Roland Sandblad.
MUSIKTÄVLA­RE. Matilda Wennertorp och Maria Roland Sandblad.
 ??  ?? KAKFEST. Dance Port-medlemmar hade storbakat.
KAKFEST. Dance Port-medlemmar hade storbakat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden