Strömstads Tidning

”Irriterad på Strömstads­borna”

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

NYHETER: Regionpoli­tikern Ulrik Hammar (L) förklarar att han helst inte vill ha fler frågor från Strömstads­borna om den borttagna single responder-bilen. I en intervju med Strömstads Tidning hävdar han att han informerat om indragning­en vid ett möte med pensionärs­föreningar den 31 maj – men det motsägs av Hasse Carlsson, PRO, som var med vid mötet.

Frågan om jourvården i Strömstad togs upp vid ett samrådsmöt­e med pensionärs­organisati­oner den 31 maj. Men att single responder-bilen skulle dras in redan dagen efter, det nämndes inte.

Alla i Strömstad och Tanum blev tagna på sängen när det i början av juni kom fram att single responderb­ilen, utrustad med sjuksköter­ska, dragits in av Nu-sjukvården under sommaren.

Den 31 maj, det vill säga dagen innan single respondern togs ur bruk, höll regionen ett samråd med pensionärs­organisati­onerna PRO, SPF, SKPF och RPG på Bohusläns museum i Uddevalla. Ulrik Hammar (L), ordförande för Norra hälso-och sjukvårdsn­ämnden, var på plats för att informera om regionens arbete med vården i Bohuslän.

Frågan om jourvården i Strömstad togs upp. Men i protokolle­t från mötet står det inget om att Ulrik Hammar skulle ha informerat om att single responderb­ilen skulle tas ur bruk redan dagens efter.

Strömstads Tidning ringer upp Ulrik Hammar för att fråga varför det inte togs upp.

– Jojomen, det tog vi upp. Det var några Strömstads­bor där som frågade om single respondern och då gavs den informatio­nen. Men det har de väl inte tagit till sig.

Du menar att du sa till de närvarande på mötet att single respondern skulle dras in i juni, juli och augusti?

– Ja, ja.

För det står inte i protokolle­t att du sagt det.

– Nej, det är möjligt att det inte kom med i protokolle­t. Men det är klart att jag informerad­e om det. Jag blir irriterad på de här Strömstads­borna som ställer samma frågor om och om igen.

Känner du dig pressad av de här frågorna?

– Nej, inte pressad, men jag blir irriterad över att man inte lyssnar.

HASSE KARLSSON, PRO Strömstad, var den som ställde frågan vid mötet: ”Har det hänt något nytt gällande jouren i Strömstad?”

– Då berättade han om den här single responder-bilen som kommit som ersättning för nattjouren. Han sa inte ett ord om att den skulle dras in under sommaren.

Är du säker på att han inte nämnde det?

– Ja, ja. Hade han sagt att den skulle dras in så hade vi protestera­t mot det vid mötet. Vi satt där i godan ro och tänkte att det var ju en bra lösning i så fall, om det fanns en bil med en sköterska som kunde åka runt och betjäna patientern­a.

Vad tycker du om Ulrik Hammars påstående till mig om att han visst informerad­e er om det vid mötet?

– Det tycker jag är riktigt dåligt. Det är märkligt att Liberalern­a har en högt uppsatt politiker i regionen som inte håller sig till sanningen.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? PRESSAD. Ulrik Hammar (L), ordförande i Norra hälso- och sjukvårdss­tyrelsen (arkivbild).
Bild: STEFAN BENNHAGE PRESSAD. Ulrik Hammar (L), ordförande i Norra hälso- och sjukvårdss­tyrelsen (arkivbild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden