Strömstads Tidning

Mathilda Gustafsson hade Medvind

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

Det blev dubbelt guld för Mathilda Gustafsson från Tanums IF i årets fjärde upplaga av ungdoms- och breddtävli­ngen Medvind i Sparvallen i Tanum.

Det var ett 80-tal deltagare från olika delar av Sverige, från Dalarna i norr till söder om Göteborg, som var med och kämpade i årets friidrotts­tävling Medvind som arrangeras av Tanums IF.

En av dem som var på plats var Tanums IF:S lokala löparstjär­na Mathilda Gustafsson, som bor bara några meter ifrån arenan. Hon var med och tävlade på både 100 och 200 meter i F17-klassen.

HON HAR TIDIGARE tagit fem Smmedaljer på sex Sm-starter, vilket gör att hon är bland en av de tre bästa 17-åringarna i Sverige på 100 och 200 meter. Förra helgen var hon även med och tävlade i Världsungd­omsspelen i Göteborg där hon slutade som femma på 100 meter i F17-klassen.

Men när det var dags för dubbla distansen, så blev det både årsbästa och en tredjeplat­s.

Under onsdagskvä­llen så var det många som var peppade att få se henne vara med och tävla på hemmaplan.

– Hon är en av de bästa i Sverige och det känns helt fantastisk­t roligt att hon var med och tävlade i kväll. Jag har följt henne sedan hon började med friidrott då jag var hennes tränare, säger Ingvar Johansson, teknisk ledare för Medvind 2017.

Hur känns det att tävla i dag?

– Det känns bra, det är inte en sådan jättestor tävling så jag tror att det kommer gå bra, säger Mathilda Gustafsson innan tävlingen drar igång.

Du är en av de bästa i Sverige, hur blir man bra på att springa?

– Det gäller att träna och träna, så mycket som man kan, men samtidigt inte för mycket. Men att man alltid är på träningen och gör det man ska, avslutar Gustafsson.

Hennes nuvarande tränare sedan några år tillbaka är Benny Svensson. Och han har tidigare tränat flera elitlöpers­kor genom åren.

– Mathilda har tidigare haft lite problem med tekniken när hon springer, så vi har tränat mycket med det. Det viktiga är tekniken, hur hon springer, säger Benny Svensson, löpledare för Medvind 2017.

– Jag kommer vara på plats när hon startar, så jag kommer väl säga till henne att hon ska ligga högt i löpningen, och dra med armar. Inte falla med överkroppe­n och så vidare, det är sådant som vi har tränat på de senaste dagarna, sa Benny Svensson före tävlingen.

Möjligtvis har dagarnas senaste träning gett resultat, då Mathilda Gustafsson tog dubbelt guld i grenarna 100 meter med en tid på 12,49 sekunder, samt 200 meter med tiden 25,88 sekunder.

Tvåa i både 100 och 200 meter i samma klass blev Linnea Gateman från Strömstads IF.

”Mathilda är en av de bästa i Sverige och det känns roligt att hon var med och tävlade i kväll”

INGVAR JOHANSSON

 ?? Bild: APRIL CAARP ?? PEPPAD. Det blev dubbelt guld för Mathilda Gustafsson i årets upplaga av tävlingen Medvind.
Bild: APRIL CAARP PEPPAD. Det blev dubbelt guld för Mathilda Gustafsson i årets upplaga av tävlingen Medvind.
 ?? Bild: APRIL CAARP ?? PÅ SPRÅNG. Några av de första som var med och tävlade under kvällen, P9-klassen, springer här 60 meter.
Bild: APRIL CAARP PÅ SPRÅNG. Några av de första som var med och tävlade under kvällen, P9-klassen, springer här 60 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden