Strömstads Tidning

Lokal visduo med stark musikalisk framtoning

- JENNY JOHANSSON 0526-624 05 jenny.johansson@stnb.se

De har jämförts med First Aid Kit och tolkar storheter som Bob Dylan och Fleet Foxes. Men duon Dear Paul, med rötter i Bullaren och Grebbestad, har sitt eget sound. Tidigare i veckan spelade de för en fullsatt Mo kyrka.

De är klasskamra­terna som genom gitarren och sången fann varandra på högstadiet. Nu, fyra år senare, står Nellie Andersson och Elin Pålsson på stadiga musikalisk­a ben. Under namnet Dear Paul, som för övrigt är en kärleksful­l blinkning till inspiratör­en Paul Simon, spelar de ömsom svulstig, ömsom skir vismusik. Något som onsdagens besökare fick uppleva då duon gästade Mo kyrka. Ett tiotal låtar framfördes med den akustiska gitarren som grund, men med sången i fokus. Två fylliga och starka röster, närmast att likna vid countryns mörka toner, fyllde kyrkorumme­t.

Influenser­na kommer framförall­t från 60- och 70-talets stora musiker, Bob Dylan, Fleet Foxes och Simon and Garfunkel för att nämna några.

– Det finns mer charm i den tidens musik jämfört med i dag, är de överens om.

REPERTOARE­N BESTÅR MESTADELS av covers från ovan nämnda artister, även svenska First Aid Kit förekommer flitigt. Men tjejerna har på senare tid också börjat komponera eget material, och publiken fick under kvällen ta del av tre av deras egna låtar.

– Det är kul att tolka andra, men roligast att berätta egna historier. Vi vill satsa på egenskrive­t, släppa en platta och komma ut och spela mer, säger Nellie Andersson.

Flera spelningar har de dock hunnit med. Från uppträdand­en i skolan och runtom i bygden med tidigare gruppen The Map till att vara en del av förbandet till Bo Kaspers Orkester.

– Vi känner bandet Ångmaskine­n och då de skulle agera förband till Bo Kaspers förra sommaren fick vi också vara med. Bo Sundström stod i kulisserna och lyssnade på oss, det kändes ganska stort, berättar Elin Pålsson.

En del spelningar gör de som duo, andra under namnet Dear Paul Band, då med komp från vännerna Robert Mattsson, Axel Hellström och Martin Lund.

 ?? Bild: JENNY JOHANSSON ?? DUO. Nellie Andersson och Elin Pålsson har spelat tillsamman­s i fyra år, mestadels covers men också allt mer eget material.
Bild: JENNY JOHANSSON DUO. Nellie Andersson och Elin Pålsson har spelat tillsamman­s i fyra år, mestadels covers men också allt mer eget material.
 ??  ?? PÅ GITARR. Nellie Andersson.
PÅ GITARR. Nellie Andersson.
 ??  ?? SÅNG. Elin Pålsson.
SÅNG. Elin Pålsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden