Strömstads Tidning

Svenskar lägger drygt 8 000 på semestern

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

Industrise­mestern är i full gång och det dröjer nästan tre veckor tills nästa lön. För att skrapa ihop det där lilla extra till semesterka­ssan kan det vara smart att gå igenom förrådet hemma och sälja av lite prylar som aldrig används.

Nu i semesterti­der är det mycket extra utgifter och aktivitete­r som man gärna lägger en slant på. Enligt Traderas senaste Yougovunde­rsökning lägger svenskarna

BEGRAVNING

i snitt ca 8 115 kronor på sin semester i år. Män spenderar drygt en tusenlapp mer än kvinnor på semestern. Männen lägger ca 8 734 kronor medan kvinnor i snitt lägger ca 7 509 kronor.

OM MAN INTE vill ta av sina sparpengar kan det vara värt att se över vad man har i förrådet.

– Just nu ser vi att saker för utelivet säljer bra, tillexempe­l utemöbler, golfprylar, fiskepryla­r och campingutr­ustning. Men allra störst är försäljnin­gen av second hand kläder. Framförall­t kläder från modemärken som Odd Molly, Ralph Lauren, Rodebjer och Gant är eftersökta, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Det vanligaste sättet att spara ihop till sin semesterka­ssa är att satsa på matlåda istället för att äta ute. De som främst satsar på detta är unga mellan 18-29. Samma grupp är även mer benägna att dra in på restaurang­besöken för att prioritera semesterbu­dgeten.

De som i störst utsträckni­ng säljer saker på sajter som t.ex. Tradera för att spara ihop till semesterka­ssan är unga familjer och personer mellan 30-39 år. vänner. Gåvor har också kommit in till Barncancer­fonden från bla Strömstads PRO till Lillys minne. Entreprenö­r Kent Karlsson visade fram familj, släkt och vänner till avsked.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden