Strömstads Tidning

Rossöbor går samman

ROSSÖ: VAROR FÖR 200 000 KRONOR STALS - NU FÅR HANDLAREN HJÄLP MED INSAMLING.

- HAMPUS EKLUND 0526-624 08 hampus.eklund@stnb.se

Under natten mellan lördag och söndag utsattes lanthandel­n på Rossö för inbrott. Såväl tobak som kassaskåp stals. Nu ställer lokala föreningar upp för handlaren.

När Nurettin Kuranli kom till Rossöboden på söndagen märkte han snabbt att något inte stämde. Någon eller några hade brutit upp dörren under natten och det var ordentligt tillstökat. Tjuvarna hade stulit all tobak, kassaskåpe­t samt en hel del andra produkter.

– De hade till och med stulit schampo. Kanske var de så smutsiga att de behövde tvätta sig... säger Nurettin Kuranli, som driver lanthandel­n sedan våren 2014.

VÄRDET PÅ DEN stulna tobaken uppgår till cirka 120 000 kronor, och i kassaskåpe­t fanns det ytterligar­e 70 000 kronor. Lägg där till värdet på de övriga stulna produktern­a, och vi landar någonstans på totalt cirka 200 000 kronor. Årsomsättn­ingen för butiken varierar mellan 3,5 och 4 miljoner kronor.

Det är första gången som Nurettin Kuranli har haft inbrott i butiken. Nu oroar han sig även över hur det ska bli med försäkring­en, då butiken saknade larm när inbrottet skedde.

– Det är mycket pengar och så hade jag en försäkring som bara täcker för 50 000 kronors värde av tobak. Nu verkar det också bli problem med att jag inte har haft något larm. Vi får se hur det blir, säger han.

ÄVEN OM försäkring­sproblem kanske är att vänta för Nurettin Kuranli, så görs det nu en insats av Rossö Samhällsfö­rening för att hjälpa honom på fötter igen. Under måndagen startade föreningen en insamling till Kuranli och Rossöboden på sin Facebooksi­da.

– Det är så trist att något sådant här ska hända. Rossöboden är en mycket viktig mötesplats för hela ön. Så vi kände att vi helt klart ville ställa upp med en insats när något sådant här tråkigt har skett, säger Egil Erstad, ordförande i Rossö Samhällsfö­rening.

ENLIGT EGIL ERSTAD har också Rossö Hembygdsfö­rening startat en insamling, vilket innebär att den tråkiga händelsen har blivit en fråga som engagerar hela ön. Ett engagemang som Nurettin Kuranli verkligen uppskattar.

– Det är väldigt skönt att känna att man inte är ensam. Att det finns människor runt omkring som bryr sig, säger han.

INBROTTET HAR polisanmäl­ts. Polisen har varit där och gjort en spårsäkrin­g, men har i nuläget ingen misstänkt för brottet.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? LANTHANDLA­RE. Nurettin Kuranli driver sedan 2014 Rossöboden. Tidigare i veckan drabbades han av inbrott och varor för 200 000 kronor stals. Två föreningar har nu startat en insamling för att hjälpa honom.
Bild: THOMAS BENNELIND LANTHANDLA­RE. Nurettin Kuranli driver sedan 2014 Rossöboden. Tidigare i veckan drabbades han av inbrott och varor för 200 000 kronor stals. Två föreningar har nu startat en insamling för att hjälpa honom.
 ?? Bild: NURETTIN KURANLI ?? TJUVSPÅR. Det här var synen som Nurettin Kuranli möttes av när han kom till Rossöboden på måndagen. Gärningsma­nnen, eller gärningsmä­nnen, hade brutit upp dörren och tagit saker för cirka 200 000 kronors värde.
Bild: NURETTIN KURANLI TJUVSPÅR. Det här var synen som Nurettin Kuranli möttes av när han kom till Rossöboden på måndagen. Gärningsma­nnen, eller gärningsmä­nnen, hade brutit upp dörren och tagit saker för cirka 200 000 kronors värde.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? HANDLAREN. Nurettin Kuranli har drivit Rossöboden sedan våren 2014.
Bild: THOMAS BENNELIND HANDLAREN. Nurettin Kuranli har drivit Rossöboden sedan våren 2014.
 ?? Bild: NURETTIN KURANLI ?? STORMTÄNDA­RE. Tjuvarna tog för sig av det mesta i butiken. De fick med sig majoritete­n av stormtända­rna som butiken nyligen inskaffat.
Bild: NURETTIN KURANLI STORMTÄNDA­RE. Tjuvarna tog för sig av det mesta i butiken. De fick med sig majoritete­n av stormtända­rna som butiken nyligen inskaffat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden