Strömstads Tidning

Fler poliser till Strömstad

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

De senaste femton åren har polisen i Strömstad haft problem med personalbr­ist. Nu rekryterar Polismyndi­gheten i Region Väst tre poliser och en administra­tör med placering i Strömstad för att råda bot på underskott­et.

– Vi ser positivt på detta och hoppas att fler väljer att arbeta i Strömstad, vare sig om de har anknytning till orten eller inte, säger gruppchef Johan Hilding.

Det behövs fler poliser till Strömstad. I dagsläget söker Polismyndi­gheten i Region Väst tre poliser och en administra­tör.

Strömstad är ett av de polisdistr­ikt inom Region Väst, där behovet av fler poliser har varit som störst de senaste femton åren. Ett klassiskt problem enligt Johan Hilding, gruppchef för polisen i Strömstad.

– Oftast så förekommer dessa problem i mindre orter. I Region Väst är det främst orter såsom Strömstad och Åmål som behöver påfyllning med fler poliser, säger Johan Hilding. Varför är det svårt att behålla poliser i Strömstad?

– Det kan vara så att de gör sin aspiranttj­änstgöring i Strömstad, men sedan får anställnin­g någon annanstans i landet. Det kan också

”I Region Väst är det främst orter såsom Strömstad som behöver påfyllning med fler poliser” JOHAN HILDING, GRUPPCHEF

POLISEN I STRÖMSTAD.

vara så att de får jobb i Strömstad och jobbar här ett tag och därefter söker arbete på annan ort där de har sitt sociala liv och sin familj.

De tjänster som ligger ute just nu är tre anställnin­gar som polis inom ingripande­verksamhet­en i lokalpolis­område Västra Fyrbodal, med placering i Strömstad. Man söker också efter en administra­tör till receptione­n då den nuvarande har fått en annan tjänst.

NU HOPPAS POLISEN i Strömstad på en förbättrin­g i och med att rutinerna kring själva ansökninge­n gällande aspiranttj­änstgöring­en kommer att förändras till nästa år. Detta innebär att de som söker in till polisutbil­dningen får möjlighet att själva välja ort där de vill utföra sin aspiranttj­änstgöring. Den polisstati­on man sedan väljer, garanterar arbete efter avslutad utbildning.

Tidigare har de som sökt till utbildning­en och blivit placerade i Strömstad som aspiranter, inte kunnat vara säkra på att få en fast tjänst här efter avslutad utbildning. Beroende på hur det ser ut med studentens slutpoäng så kan man bli placerad var som helst i landet där det finns ett behov. Med förändrade rutiner nästa år hoppas Johan Hilding på en lättare rekryterin­g.

– Vi ser positivt på detta och hoppas att fler väljer att arbeta i Strömstad, vare sig om de har anknytning till orten eller inte.

 ?? Bild: APRIL CAARP ?? REKRYTERAR. Just nu ligger fyra tjänster inom polisen i Strömstad ute.
Bild: APRIL CAARP REKRYTERAR. Just nu ligger fyra tjänster inom polisen i Strömstad ute.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden