Strömstads Tidning

Övergav spritbil

- CHARLOTTE SKYLLBORG

Chauffören måste ha haft på känn att han inte skulle ha en bra dag. Så han tog den gamla Svinesunds­bron i hopp om att både han och spriten i lasten skulle få åka över till Norge.

Över till Norge tog sig visserlige­n både chauffören och all sprit som han hade gömt i lasten. Tullen på den norska sidan av Svinesund såg redan när chauffören valde att åka den gamla bron över till Norge i söndags, istället för den nya bron. Så tullarna hade ögonen på honom och skickade ut personal för att komma i fatt chauffören och kontroller­a honom och lasten.

Efter ett par timmars letande hittade tullarna chauffören­s bil lite norr om tullstatio­nen. Då stod den fint parkerad och var dessutom låst. Men chauffören såg inte tulllarna röken av. Han hade istället gett sig av och sprungit till skogs när han insåg att tullen var honom hack i häl. Per Kristian Grandahl är sektionsch­ef vid norska tullen i Svinesund och berättar att man ändå valde att bryta upp lasten för att kontroller­a varför chauffören hade så bråttom att ge sig av och försöka smyga sig in osedd i landet.

– Vi hittade 103 liter sprit och 1 198 liter öl, säger Per Kristian Grandahl.

I samma veva i söndags gjorde tullen även två andra beslag. I en långtradar­e hittade man 97 liter sprit, 156 liter öl och nästan lika mycket vin. Någon timme senare beslagtog tullen en annan last, där man hittade 24 liter sprit och 384 liter öl.

– Båda långtradar­na med chaufförer togs efter att de deklarerat det som de hade att förtulla, avslöjar Per Kristian Grandahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden