Strömstads Tidning

Ommålning stänger två körfält på Svinesunds­bron

- HAMPUS EKLUND hampus.eklund@stromstads­tidning.se

Nästa år kommer ett tvåårigt ommålnings­arbete av Svinesunds­bron att starta. Under perioden kommer två körfält att stängas.

Den 10:e juni 2005 invigdes den nya Svinesunds­bron. Nästa år kommer trafiken på bron att begränsas avsevärt, på grund av att bron behöver målas om.

– Vår plan är att knyta till oss entreprenö­rer här till hösten. Själva arbetet med bron är planerat att starta till våren, men vi är fortfarand­e i planerings­stadiet, säger Oscar Lindblad vid Trafikverk­et till Halden Arbeiderbl­ad.

Arbetet med ommålninge­n beräknas ta cirka två år. Under arbetstide­n kommer två av fyra körfält på bron att vara avstängda, vilket kommer att påverka trafiken som ska över bron.

– Vi håller på och analyserar trafiken som passerar över bron för att se vilka effekter det kommer att få. Det vi har sett är att det under normala dagar inte ska vara några problem. Däremot finns det trafiktopp­ar över storhelger och semesterti­der och där försöker vi att se vilka lösningar vi kan ta till för att undvika köer, har Oscar Lindblad sagt tidigare till Strömstads Tidning.

 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ?? SVINESUNDS­BRON. Den nya bron har nu varit trafikerad i tolv år. 2018 startar ett ommålnings­arbete som kommer att begränsa trafiken på bron i cirka två år.
Bild: MARITA ADAMSSON SVINESUNDS­BRON. Den nya bron har nu varit trafikerad i tolv år. 2018 startar ett ommålnings­arbete som kommer att begränsa trafiken på bron i cirka två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden