Strömstads Tidning

Han slog svenskt rekord i Lurs Backyard Ultra

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Emir Halalkic försvarade titeln från förra året under helgens tävling i Lur. Ultralöpar­en sprang totalt 228 km och vann med tre varvs marginal till tvåan Mikael Blomqvist.

Tävlingen, som startade 10.00 på lördagen och avslutades 34 timmar senare, vanns av Emir Halakic. 34-åringen från Torslanda sprang 34 varv på banan som är 6,7 km. Han tangerade därmed Rikard Andersson tidigare svenska rekord med ett varv. Emir Halakic var glad över prestation­en och passade även på att hylla tävlingen som lockade sammanlagt 100 löpare från hela Sverige.

– Det är alltid roligt att komma till Lur. Det är familjärt och trevlig stämning här. Folk som bor i Lur ställer verkligen upp på tävlingen, säger han.

Nina Eibring blev bästa löpare på damsidan med 21 varv.

Lurs Backyard Ultra arrangeras av Monica Engkvist och Tommy Lacandler.

– Vi är jättenöjda. Det var också roligt att halva deltagarsk­aran fortsatte efter tio varv, säger Tommy Lacandler.