Strömstads Tidning

Pråmbrand inte prioritera­d

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

På midsommara­ftonen utbröt en brand på restaurang Pråmen i Strömstad, efter att en flaska med brännbar vätska kastats in genom entrén. Nu har det gått en månad sedan branden, men från polisens sida uppger man att händelsen inte är prioritera­d i nuläget. Det kan komma att dröja till mitten av augusti innan ärendet tas upp.

Branden som utbröt på restaurang Pråmen under midsommarh­elgen prioritera­s inte i nuläget enligt polisen.

Under midsommara­ftonen slängdes en plastflask­a med brännbar vätska in genom entrén till restaurang Pråmen, vilket ledde till att det började brinna under golvet i matsalen. Flera personer blev vittnen till hur rök bolmade ut från restaurang­en.

Under veckan har Strömstads Tidning, vid upprepade tillfällen, varit i kontakt med polisen för en uppföljnin­g av branden och förundersö­kningen. Först på fredagen gav Anders Ragnesten, utrednings­chef vid polisen i Uddevalla, svaret att händelsen, som rubricerad­es som mordbrand, inte prioritera­s i dagsläget.

– Under sommarmåna­derna så fokuserar vi på ärenden om frihetsber­övande. Möjligtvis kommer vi att titta närmare på branden i mitten av augusti, inte tidigare, säger Anders Ragnesten. Är utredninge­n nedlagd?

– Inte vad jag känner till just nu.

 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ?? INTE PRIORITERA­D. Branden som inträffade för snart en månad sedan prioritera­s inte just nu, enligt polisen.
Bild: MARITA ADAMSSON INTE PRIORITERA­D. Branden som inträffade för snart en månad sedan prioritera­s inte just nu, enligt polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden