Strömstads Tidning

Succé för film om Strömstad

- JENNY JOHANSSON 0526-624 05 jenny.johansson@stnb.se

I våras lanserade Strömstads kommun en informatio­nsfilm i samband med det nya visionsarb­etet. Nu har närmare 50 000 personer sett filmen.

Som ett led i kommunens visionsarb­ete till 2030, med bland annat målsättnin­gen 16 000 invånare, har kommunen tagit fram en informatio­nsfilm som visar hur det är att leva och verka i Strömstad.

– Filmen, med namnet Här vill jag leva, gjordes i våras och har nu nått närmare 50 000 tittare. I dag är det ganska vanligt att kommuner tar till greppet film för att nå ut med ett budskap. Här är syftet att sätta fokus på Strömstad som en attraktiv plats och visa bredden i vardagsliv­et, säger kommunikat­ionschef Maria Kvarnbäck.

FILMEN BYGGER PÅ klipp med Strömstads­bor, men visar också delar av vad förvaltnin­gar, näringsliv och föreningar bjuder på året runt.

– Vi gjorde en del klipp till förra årets orienterin­gs-vm i marknadsfö­ringssyfte, och vi fick material över som vi nu har använt i det här arbetet, berättar Maria Kvarnbäck. Vad vill ni uppnå med filmen?

– Först och främst vill vi att Strömstads­borna ska känna sig stolta över att de bor, lever och verkar på en så fantastisk plats. Men på längre sikt behöver vi ju öka inflyttnin­gen för att nå ett av målen i Vision2030. Vi har också behov av rekryterin­gar och behöver attrahera arbetskraf­t. Och där tror jag att filmen kan bidra eftersom den redan har fått sådan spridning på sociala medier.

Filmen finns att se på kommunens hemsida. Där kan man också tycka till om kommunen och lämna sina synpunkter.

 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ?? VISAR STRÖMSTAD. Föreningar, förvaltnin­gar, näringsliv och kommuninvå­nare medverkar i informatio­nsfilmen om Strömstad.
Bild: JAKOB SIMONSON VISAR STRÖMSTAD. Föreningar, förvaltnin­gar, näringsliv och kommuninvå­nare medverkar i informatio­nsfilmen om Strömstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden