Strömstads Tidning

Dags för Västkustef­fekten

HAMBURGSUN­D: SKRATT UTLOVAS I DET GAMLA ANRIKA STENBROTTE­T

- HAMPUS EKLUND 0526-624 08 hampus.eklund@stnb.se

Humorturné­n Västkustef­fekten arrangerad­es för första gången sommaren 2016. Nu är det dags igen. Kvar från förra året är självfalle­t skaparen av turnén Tobias Persson samt kollegorna Anna Blomberg och Mikael Tornving. Till dessa ansluter Ann Westin och Henrik Hjelt. För den senare betyder hans deltagande att han gör debut när det kommer till stand-up i turnésamma­nhang.

Turnén startade igår på Belparc i Göteborg och avslutas i Uppsala den 19:e augusti. På måndag stannar turnén till i vårt närområde, då kollektive­t uppträder på Scen på Bônn i Hamburgsun­d. Och just Hamburgsun­d råkar vara en av Ann Westins favoritpla­tser.

– Jag var där för första gången för ett par år sen, och jag blev fullständi­gt förälskad. Det är otroligt fint! Jag körde stand-up där en sommar, men sen har jag också återvänt på semester, säger hon till Strömstads Tidning.

NÄR JAG PRATAR med Ann Westin sitter hon på ett hotell i Malmö. Hon ska snart iväg till tågstation­en för avfärd mot Göteborg, där hon ska möta upp resten av komikerna i Västkustef­fekten. Hon säger att gänget kommer att bjuda på individuel­l stand-up, men också delar när de är flera på scenen. Dessutom kommer det att finnas med en trubadur, närmare bestämt Henrik Olsson. Dock har de inte repat något, utan ska sätta sig och prata igenom allt när de samlas i Göteborg.

– Det blir alltid en hel del improvisat­ion under turnéer. Sen sitter man också tillsamman­s och spånar varje kväll, och kommer på något nytt, säger hon.

Att uppträda på Västkusten är något Ann Westin håller extra kärt. Hon är uppvuxen i Göteborg och menar att det här i väst finns en publik som ”fattar tjötet”. Hon var också tillfrågad att åka med Västkustef­fekten förra året, men fick tacka nej, då hon redan var uppbokad med turnén Badjävlar.

– Det ska bli jättekul att kunna åka med i år. Blomberg är en person jag gillar jättemycke­t och jag har tidigare arbetat med Tobias Persson. Det är ett roligt gäng att få åka med, säger hon glatt.

För andra året i rad arrangeras turnén Västkustef­fekten. Detta görs med fem kända svenska komiker. Till förra årets kärntrupp tillkommer i år Ann Westin och Henrik Hjelt.

NÄR SOMMAREN ÄR slut kommer Ann Westin att återvända till Stockholm, där hon bor sedan många år tillbaka. Där ska den tvåfaldigt prisade ”Sveriges roligaste kvinna” fortsätta spela i pjäsen Egenmäktig­t förfarande, som nyligen blivit förlängd. Pjäsen bygger på Lena Anderssons roman med samma namn. Men först alltså, vad hon själv säger, en spännande sommarturn­é med Västkustef­fekten.

 ?? Bild: JENNY SCHYTTBERG ?? DAGS FÖR SKRATT. På tisdag den 24 juli dyker Västkustef­fekten upp på Scen på Bônn, i år bestående av Anna Blomberg, Tobias Persson, Henrik Hjelt, Ann Westin och Mikael Tornving.
Bild: JENNY SCHYTTBERG DAGS FÖR SKRATT. På tisdag den 24 juli dyker Västkustef­fekten upp på Scen på Bônn, i år bestående av Anna Blomberg, Tobias Persson, Henrik Hjelt, Ann Westin och Mikael Tornving.
 ?? Bild: AMANDA HOGNERT ?? GAMLA RÄVAR. Arkivbild från förra årets besök på Bônn, i år återkommer Mikael Tornving och Tobias Persson.
Bild: AMANDA HOGNERT GAMLA RÄVAR. Arkivbild från förra årets besök på Bônn, i år återkommer Mikael Tornving och Tobias Persson.
 ?? Bild: ERIC JOHANSSON ?? ANNORLUNDA. Det gamla stenbrotte­t Scen på Bônn är en speciell spelplats.
Bild: ERIC JOHANSSON ANNORLUNDA. Det gamla stenbrotte­t Scen på Bônn är en speciell spelplats.
 ?? Bild: ROBERT ELDRIM ?? BOHUSLÄNIN­G. Ann Westin gillar Västkusten och Hamburgsun­d.
Bild: ROBERT ELDRIM BOHUSLÄNIN­G. Ann Westin gillar Västkusten och Hamburgsun­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden