Strömstads Tidning

Mia följer sina drömmar

RABBALSHED­E: TILLVERKAR SINA EGNA DRÖMFÅNGAR­E

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

"De går att använda till så mycket, både som smycke och inredning"

MIA JONSSON

Intresset för drömfångar­e har funnits med Mia Jonsson sedan hon var liten. Nu designar hon sina egna drömfångar­e och säljer både inom Sverige och till utlandet.

Hemma hos Mia Jonsson i Rabbalshed­e är det full verkstad inne i vardagsrum­met med pärlor, stenar, fjädrar, ringar och annat material som hon använder sig utav i sitt skapande.

– Jag har alltid haft ett intresse för drömfångar­e då jag tycker att de är vackra. De går att använda till mycket, både som smycke och inredning, säger Mia Jonsson.

Det var i februari – mars i år som hon började designa egna drömfångar­e tack vare att en väninna uppmanade henne att pröva.

– Jag hade tidigare sett guider på internet som visade hur man gjorde sina egna drömfångar­e, men jag har alltid tyckt att det sett svårt ut. Jag började testa så smått och till en början gick det inte alls bra. Men så en dag så lossnade det bara och poff så kunde jag. Det hela slutade med att jag kunde sitta hemma en hel dag och göra upp till 20 stycken bara för att det var så kul.

I takt med att skapandet tog fart började hon att lägga ut bilder på drömfångar­na i sociala medier, vilket skapade något av en folkstorm bland hennes vänner och bekanta.

– Flera av mina bekanta började nästan bråka om vem som skulle få köpa mina drömfångar­e, så på en månad så sålde jag upp till 40 stycken.

I nuläget har hon sålt sina drömfångar­e främst inom Sverige men även till andra länder såsom USA och England. Att producera en drömfångar­e kan ta allt från en kvart till flera dagar, beroende på hur stor den ska vara och hur utsmycknin­gen ska se ut.

ENLIGT MIA HAR nu drömfångar­na blivit mer av en trendig inrednings­detalj och hon tycker att det är roligast när hennes kunder beställer de som sticker ut lite extra:

– Just nu är det många som vill ha mycket färg, det ska synas att det är en drömfångar­e och den ska spegla hemmet där den finns.

– Sedan finns det personer som har sina drömfångar­e inne i sovrummet. Jag har en god vän som har fått en av mig och han har den faktiskt ovanför sin säng. Enligt honom så sover han bättre nu och han har inte lika många mardrömmar som tidigare.

Vad har du för förhoppnin­gar med ditt skapande i framtiden?

– Min dröm är att skaffa mig en riktigt gammal sjöbod där jag både kan ha min verkstad och min försäljnin­g . Gärna någonstans här på Västkusten, jag tror att mina drömfångar­e skulle passa in i en sådan gammal bod, avslutar Mia Jonsson.

 ?? Bild: APRIL CAARP ?? FRAMTIDEN. Mia Jonsson drömmer om att få ha sin verkstad i en gammal sjöbod på Västkusten.
Bild: APRIL CAARP FRAMTIDEN. Mia Jonsson drömmer om att få ha sin verkstad i en gammal sjöbod på Västkusten.
 ??  ?? ALLA KAN. Hon uppmanar de som vill pröva på att designa sin egen drömfångar­e att göra det.
ALLA KAN. Hon uppmanar de som vill pröva på att designa sin egen drömfångar­e att göra det.
 ??  ?? LIVSLÅNGT INTRESSE. Mia Jonsson har haft en passion för drömfångar­e så länge som hon kan minnas.
LIVSLÅNGT INTRESSE. Mia Jonsson har haft en passion för drömfångar­e så länge som hon kan minnas.
 ??  ?? ARBETE PÅGÅR. Det är pilligt och kräver en del övning.
ARBETE PÅGÅR. Det är pilligt och kräver en del övning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden