Strömstads Tidning

Greps med rånarluvor och vapen

I onsdags greps tre män i Strömstad av polis för misstanke om förberedel­se av rån då polisen hittat en rånarluva och två vapen i deras bil. Nu har de tre männen släppts i brist på bevis.

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

Vid 15-tiden på onsdagen så ska en avställd personbil ha kört och ställt på en trottoarka­nt längs med Karlsgatan i Strömstad. Anmälaren som såg detta rapportera­de händelsen till polisen som kom till platsen.

NÄR POLISEN VÄL anlände till platsen så var det först en fråga om brott för vårdslöshe­t i trafik då männen ställt sin bil väldigt olägligt och fortsatt haft bilen parkerad så under en längre stund. Men detta var något som kom att ändras väldigt fort.

”En ordinarie åklagare kommer titta på ärendet och förundersö­kningen kommer fortgå”

När polisen sedan skulle kontrolla fordonet så hittade de bland annat en rånarluva, en kniv och någon form av luftvapen.

Männen greps på plats misstänkta för förberedel­se av rån.

Under torsdagsef­termiddage­n satt de tre männen anhållna hos polisen i Uddevalla, fortfarand­e misstänkta för samma brott.

– I nuläget har vi ingen mer informatio­n att ge, utan vi får se vad som sker under dagen och hur åklagaren vill gå vidare med ärendet. Vi kommer även hålla nya förhör, säger Stefan Lång, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re för polisen i Fyrbodal Väst.

EFTER FÖRHÖR BESLUTADE jouråklaga­ren att de tre männen skulle släppas då det inte fanns tillräckli­gt med bevis för att fortsätta hålla dem frihetsber­övande, men misstanken om brott kvarstår.

– En ordinarie åklagare kommer titta på ärendet och förundersö­kningen kommer fortgå, säger Caroline Fransson, vice chefsåklag­are.

 ?? Bild: ANDREAS ENGBLOM ??
Bild: ANDREAS ENGBLOM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden