Strömstads Tidning

Lyckat skateparks

STUDIEBESÖ­K: MÖJLIGT MED EN BETONGSKAT­EPARK I STRÖMSTAD Under lördagen arrangerad­e Strömstads Kommun ett studiebesö­k till Stenungssu­nds skatepark. Med på bussen var fritidsans­varige Kurt Dahlberg samt tiotalet parkåkare.

-

Strömstads Tidning har tidigare skrivit om att det finns planer på ny en skatepark i staden. Processen kom igång ordentligt när skateintre­sserade dök upp på kommunens öppna hus på Kulturhuse­t Skagerack i början på juni. Där planerades ett efterfölja­nde möte mellan kommunen och de intressera­de, vilket ledde till beslutet om att göra ett studiebesö­k till Stenungssu­nds skatepark.

FÖRRA LÖRDAGEN VAR det då dags för det planerade besöket i Stenungssu­nd, och deras park. Det var kommunens fritidsans­varige Kurt Dahlberg, som tillsamman­s med 10-talet skateboard-, Bmxoch kickbikeåk­are var iväg på ett lärorikt besök.

– Det var ett oerhört lyckat besök. En väldigt praktisk erfarenhet, där grabbarna fick testa parken själva. Genom det här blir det lättare att veta vad vi borde göra i Strömstad, säger Kurt Dahlberg.

Bmx-åkaren Andrew Matthews, som också var med på besöket, tyckte också det var ett bra besök.

– Det var en väldigt bra resa. Först och främst var det väldigt schysst av Kurt Dahlberg att ordna med allt. Sen fick vi testa och åka själva, och på det sättet ta med oss vad vi skulle vilja ha i Strömstad, säger Andrew Matthews.

Matthews menar att det är oerhört bra och viktigt att alla får vara med i processen. Han kommer själv från England, där han menar att det finns en kultur där parker byggs utan kunskap.

– Där slänger kommunerna upp parker utan diskussion med de som

 ??  ?? STUDIEBESÖ­K. Representa­nter för Strömstads parkåkare tillsamman­s med Kurt Dahlberg, fritidsans­varig för Strömstads Kommun, gör studiebesö­k vid skate-
STUDIEBESÖ­K. Representa­nter för Strömstads parkåkare tillsamman­s med Kurt Dahlberg, fritidsans­varig för Strömstads Kommun, gör studiebesö­k vid skate-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden