Strömstads Tidning

Spännande möte med musiker

- APRIL CAARP 0526-62406 april.caarp@stnb.se

De spelar varandras och andras musik, så beskriver musikerna Richard Rolf och Mia Gunberg sin musik. I kväll kommer de ha en konsert tillsamman­s där de kommer blanda mellan musikgenre­na jazz, blues, improvisat­ion, folkmusik och visa.

Musikduon Richard Rolf och Mia Gunberg har varit kollegor och goda vänner under lång tid, men att spela musik tillsamman­s är något som de inte har gjort tidigare.

– Det är ett ganska nytt projekt som är lite unikt. Richard Rolf och jag har spelat musik väldigt länge

”Det är ett ganska nytt projekt som är lite unikt då vi kommer spela varandras musik”

MIA GUNBERG, musiker

bägge två, men vi har inte spelat musik tillsamman­s så länge, säger Mia Gunberg.

– Men det känns jättekul, för mig är det lite av en ny genre eftersom jag håller på med folkmusik och visa, och det som han skriver blir ju ur jazz, blues och improvisat­ion.

DERAS KONSERT KOMMER hållas i kväll i Tjärnö kyrka, och under kvällen kommer de bland annat spela två sånger av Evert Taube som de kommer framföra på ett eget sätt, sedan kommer de blanda mellan Richards gitarrmusi­k och Mias folkmusik samt hennes visor.

– Ibland kommer vi spela solo, men mestadels så kommer vi spela varandras musik tillsamman­s. Vi kallar ju vårt program för ”Spelar varandras och andras musik”, avslutar Mia Gunberg.

FÖRUTOM KONSERTEN I kväll så har Mia Gunberg en del andra musikproje­kt på gång, en av dessa är folkmusikt­rion ”Huldrelokk­k”.

De har mestadels konserter utomlands, men nu på onsdag den 2 augusti så kommer de ha en spelning på Falkeröds Trädgårdsc­afé & crêperie i Grebbestad.

 ?? Bild: TOLSON OCH ANNA LAMBERG. ?? MUSIKMÖTE. Intressant möte musikerna Richard Rolf och Mua Gunberg.
Bild: TOLSON OCH ANNA LAMBERG. MUSIKMÖTE. Intressant möte musikerna Richard Rolf och Mua Gunberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden