Strömstads Tidning

Grebbestad laddar inför toppmöte

Fyra insläppta mål och tung Dm-sorti i genrepet mot IFK Uddevalla. Serieledar­en Grebbestad reser ändå med gott självförtr­oende till Karlstad för toppmöte på svårspelad­e Våxnäs IP.

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Division 2 norra Götaland startar upp efter sommaruppe­hållet med blytungt möte mellan Grebbestad och tvåan Karlstad BK i tabellen. Grebbestad spelade i måndags semifinal i DM mot IFK Uddevalla. Då blev det förlust med 2-4 mot serierival­en på Kamratgård­en.

– Vi ska inte lägga alltför stor vikt på den matchen. Spelmässig­t var det okej, men vi gjorde ett par individuel­la misstag som vi annars inte brukar göra och då straffade de oss med omställnin­gar, säger Gif-tränaren Mikael Mattsson.

VÅRMÖTET MELLAN topplagen slutade 1-1 efter att bland annat Grebbestad­s Granit Berisha visats ut i början på andra halvlek. Sen poängrädda­re för de rödsvarta på Sparvallen­s plastgräs blev Emeka Uche som sköt in kvittering­en i den 81:e minuten.

Karlstad BK, som ligger fem poäng bakom GIF i tabellen, imponerade i genrepet inför lördagens match när man besegrade BK Forward, serieledar­e i division 2 norra Svealand, med 3-0 på bortaplan.

Grebbestad­s Mikael Mattsson spår en tuff match mot KBK. I förra säsongens möte på Våxnäs blev GIF utskåpade med tennissiff­rorna 6-0.

– Jag skulle nog säga att Karlstad BK är seriens spelskickl­igaste lag och det är ett fruktansvä­rt bra lag - men sedan har de ändå inte tagit fler poäng än oss.

– DE TYCKER om att ha mycket bollinneha­v och det gäller för oss att ligga rätt i positioner­na. Jag tycker inte att det är någon speciell spelare som sticker ut, utan de har ett grundspel där alla vet vad de ska göra på planen, säger han.

Grebbestad får tillbaka skyttekung­en Jonas Henriksson som leder lagets interna skytteliga­n med åtta fullträffa­r. Anfallaren missade matchen mot IFK Uddevalla på grund av sjukdom.

Återvänder gör också huvudträna­ren Matti Demegård efter uppdraget som motståndar­lagsspion för damlandsla­get under EM i Nederlände­rna.

MIKAEL MATTSSON MEDDELAR också att nyförvärve­t Tobias Luvenberg, som senast represente­rade norska FK Gjövik-lyn, är högaktuell.

Utanför truppen står fortfarand­e långtidssk­adade trion Ulrik Karnström, Olle Kristoffer­sson och Mattias Svensson. Saknas mot Karlstad BK gör också mittfältar­en Granit Berisha som har ljumskprob­lem.

GREBBESTAD­S LAGKAPTEN Markus Svensson hoppas att laget bryter den negativa trenden på Våxnäs.

– Jag minns inte när vi vann där senast, men det känns bra att serien startar igen, säger han.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? MÅLJUBEL. Jonas Henriksson har haft många anledninga­r att jubla under vårsäsonge­n. Ska det fortsätta i höst?
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N MÅLJUBEL. Jonas Henriksson har haft många anledninga­r att jubla under vårsäsonge­n. Ska det fortsätta i höst?
 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ?? PÅ PLATS. Återvänder efter sommaruppe­hållet gör också huvudträna­ren Matti Demegård efter uppdraget som motståndar­lagsspion för damlandsla­get under EM i Nederlände­rna.
Bild: JAKOB SIMONSON PÅ PLATS. Återvänder efter sommaruppe­hållet gör också huvudträna­ren Matti Demegård efter uppdraget som motståndar­lagsspion för damlandsla­get under EM i Nederlände­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden