Strömstads Tidning

Varvar ner”

- EMILIE AUNE 0520 422600 emilie.aune@ttela.se

Helledigt är det inte trots allt. Det är veckan före Fallens dagar vid vårt besök, och avslutning­skonserten med Magnus Carlson upptar det mesta av tiden. Men det blir det sista stora eventet i sommar.

– Efter Fallens dagar ska jag vara helt ledig i ett par veckor innan jag drar vidare till Ryssland och turnerar med Aria igen. Det tar någon dag att varva ner men sedan stänger jag av helt. Då tar jag med familjen hit också. Vi badar, plockar bär, promenerar i skogen och bara tar det lugnt. Vad betyder det här huset för dig?

– Väldigt mycket. Det har varit hysteriskt i år och jag träffar så mycket människor i jobbet hela tiden. Ibland behöver man vara ifred och koppla av och ta det lugnt, det gör jag här. Det är ett fantastisk­t ställe att vara på. Och så är det kul att komma hem till huset där jag växte upp, jag har många fina minnen härifrån. Det var här jag började spela musik en gång i tiden. Det var kaos då! Brorsan och jag hade trumset på ovanvåning­en som vi spelade på, medan mamma satt nere i köket. Kommer du ihåg det mamma? säger Ulf med ett leende och tittar bort mot Edit.

– Jo visst, det var livat. Ibland var det lite väl hög volym, men ni tyckte ju att det var roligt, säger Edit och ler åt minnet. Och det gick ju ganska bra?

– Ja det gjorde det, så jag är väldigt tacksam för att vi fick hålla på. Det formade mig mycket att vi fick möjlighete­n att lira, med tanke på att det hördes överallt, säger Ulf.

Vi går in på en sightseein­g i de historiska rummen, där Ulf tog sina första musikalisk­a steg med baskaggar och trumvirvla­r. En sväng ner till Bullaresjö­n hinner vi också med. Ett måste när man är här, tycker Ulf.

– DET FINNS inget härligare än att åka ner och doppa sig en varm sommardag, säger han när vi kommit fram till badplatsen.

Och så kastar han sig ner i det stora blå.

 ?? ANDREAS OLSSON ??
ANDREAS OLSSON
 ??  ?? MUSIKMINNE­N. I hyllorna i vardagsrum­met finns många musikalisk­a alster bevarade. Kassettban­den från åttiotalet står där de alltid har stått.
MUSIKMINNE­N. I hyllorna i vardagsrum­met finns många musikalisk­a alster bevarade. Kassettban­den från åttiotalet står där de alltid har stått.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden