Strömstads Tidning

Hektisk blåljushel­g

STRESSIGT FÖR RÄDDNINGST­JÄNSTEN EFTER FLERA OLYCKOR I STRÖMSTAD.

- JENNY JOHANSSON 0526-624 05 jenny.johansson@stnb.se HAMPUS EKLUND 0526-624 08 hampus.eklund@stnb.se

Ambulans, polis och räddningst­jänst hade bråda tider under lördagen, då flera olyckor inträffade med bara några timmars mellanrum i vårt område.

Det blev en hektisk lördag för blåljusenh­eterna i norra Bohuslän, då de under några timmar fick rycka ut vid ett antal trafikolyc­kor. Strax innan 13-tiden på lördagen kolliderad­e två personbila­r på länsväg 1036 vid Knarrevik, söder om Strömstad. En kvinna behövde klippas ut ur sin bil och fördes till Näl med ambulans. Kollisione­n var en sidokrock.

– En kvinna är avförd till sjukhus med kraftiga nacksmärto­r, uppgav Sanna Lagerqvist, vakthavand­e befäl vid Polisen i region Väst, under lördagen.

OMKRING EN TIMME senare, vid 14-tiden, larmades räddningst­jänsten till bron vid Bastekärr. Två bilar hade där frontalkro­ckat av okänd anledning. Enligt räddningst­jänstens Håkan Baatz som var på plats, var det ingen som behövde uppsöka sjukhus.

– De inblandade blev erbjudna sjukvård, men avböjde.

”En kvinna är avförd till sjukhus med kraftiga nacksmärto­r”

SANNA LAGERQVIST

NÅGOT SENARE, VID 15-tiden inkom larm om en trafikolyc­ka vid färjeläget i Strömstad, där en fyrhjuling och en personbil hade kolliderat. Enligt polisen hade fyrhjuling­en vält i samband med krocken. En person fick föras till sjukhus. Håkan Baatz, räddningsl­edare som var på plats under lördagen, förklarade att skadorna är okända, men troligtvis lindriga.

– Killen hämtades med ambulans. Han var vid medvetande när han åkte, så vi får se hur det utvecklar sig under vägen. Någon form av u-sväng har gjorts. För mig är det oklart vems fel det ska ha varit, det får polisen utreda.

 ?? Bild: HAMPUS EKLUND ?? KOLLISION. Under lördagen kolliderad­e en personbil och en fyrhjuling vid färjeläget i Strömstad.
Bild: HAMPUS EKLUND KOLLISION. Under lördagen kolliderad­e en personbil och en fyrhjuling vid färjeläget i Strömstad.
 ?? Bild: HAMPUS EKLUND ?? KOLLISION. Under lördagen krockade en personbil med en fyrhjuling vid färjeläget.
Bild: HAMPUS EKLUND KOLLISION. Under lördagen krockade en personbil med en fyrhjuling vid färjeläget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden