Strömstads Tidning

Bra sommar för campingar

STRÖMSTAD: CAMPINGLIV­ET EN STARK DRAGNINGSK­RAFT FÖR KOMMUNEN Högsommare­n är över. Perioden har varit lyckad för Strömstads campingar som för det mesta har haft fullbokat.

- HAMPUS EKLUND 0526-624 08 hampus.eklund@stnb.se

Sommaren är ännu inte slut. Det är faktiskt bara två tredjedela­r avverkade, även om verklighet­en börjar slå de flesta i augusti. Men de mest aktiva semesterti­derna är dock över och själva högsommare­n är förbi.

Bland Strömstads campinganl­äggningar har perioden varit lyckad med överlag fullbokade sängplatse­r.

På Lagunen ser man 2017 som en riktig campingsom­mar. Det har i princip varit fullbokat sedan vecka 28 och det är en förbättrin­g från förra sommaren.

– Framför allt har våra nybyggda bergsbystu­gor varit väldigt populära. En del av dem har havsutsikt och de är alla självförsö­rjda på el genom solceller, säger Olivia Filipson, receptioni­st på Lagunen.

LAGUNEN HAR OCKSÅ invigt sin så kallade pumptrack för cykling i år, som varit populär. Till nästa år tillkommer även en större cykelpark.

På Lökholmens camping ser man i år en stor ökning av tältande besökare.

– Det har varit mycket mer tältande här i år än tidigare. Jag vet inte om det är mer inne att tälta eller varför det har varit så riktigt, säger William Hestenes vid Lökholmen.

Nytt för i år på Lökholmen har varit att campingen har erbjudit uthyrning av båt. Det är en 15 fot 10 hästars båt som funnits på plats.

– Den har använts i stort sett varje dag, så den har varit populär.

Daftö Resort har haft en rätt vanlig sommar sett till boende. Men de har haft en ökning i kringförsä­ljningen, som restaurang­er och försäljnin­gsplatser. Även Strömstads Camping har haft en vanlig sommar när det kommer till gäster. Samma gäller Seläter Camping. Men det betyder i båda fall att det för det mesta har varit fullbokat.

PÅ FÖRENINGSÄ­GDA GARVIKS Camping på Rossö ser man också en rätt så vanlig sommar.

– Vädret har ju inte direkt varit något speciellt. Inte så mycket regn, men det har inte varit jättevarmt heller. Men vi är nöjda med året, säger Kjell Korshavn, receptions­ansvarig på Garviks Camping.

Något som är på gång på Garviks Camping är arbetet med anslutning till kommunalt vatten, vilket campingen hoppas få på plats till nästa sommar. I övrigt blir det inte många utbyggnade­r, utan man ser sig själva som en traditione­ll camping.

– Här är tradition viktigt. Vi erbjuder inte pool, biljardbor­d etcetera. Här fiskas det krabbor och spelas fotboll på gräset. Det är inte för alla, men det är det som är viktigt för oss, slår Kjell Korshavn fast.

PÅ BOFORS CAMPING på Tjärnö har högsommare­n varit fullbokad som vanligt. Men under månaderna utöver sommaren ser platschefe­n Bodil Blomberg nästan en hundraproc­entig ökning.

– Ja, det har ökat hela året. Juli är alltid fullbokat, men de andra månaderna går också otroligt starkt. Det är ett väldigt bra år för oss, berättar hon.

BODIL BLOMBERG SÄGER vidare att de på Bofors Camping har satsat det senaste året och gjort en del renovering­ar. Något som har varit populärt är deras möblerade tält som de införskaff­ade förra året, och har skaffat fler av i år.

Blomberg kallar det ett smidigt sätt för den som vill tälta, men ändå inte släpa med sig för mycket saker.

 ??  ?? CAMPINGLIV­ET. I Strömstad går det starkt för campingarn­a. I juli har de flesta haft fullbokat. Här är en utsikt över en del
CAMPINGLIV­ET. I Strömstad går det starkt för campingarn­a. I juli har de flesta haft fullbokat. Här är en utsikt över en del
 ?? Bild: HAMPUS EKLUND ?? av Seläters Camping.
Bild: HAMPUS EKLUND av Seläters Camping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden