Strömstads Tidning

Rekordår för längsta stadsfesti­valen

- HAMPUS EKLUND 0526-624 08 hampus.eklund@stnb.se

Efter nio dagars festlighet­er har årets Hamnskôj avslutats. Det blev ett rekordår för Sveriges längsta stadsfesti­val.

Söndagen är molnig. Säkert lite extra för de som har uppskattat årets Hamnskôj. Nio dagars gratisfest­ival har nått sitt slut och tältet på Plagen håller på att monteras ner. Här möter jag en av de nöjda arrangörer­na, Michael Skärström, som bara har positivt att säga om årets tillställn­ing. Hur känns det nu när Hamnskôj är slut för i år?

– Det känns oerhört bra. Nio dagar är galet länge och mycket jobb, men det har varit väldigt lyckat.

Han uppger med säkerhet att årets festival har slagit alla rekord, då tältet är det största man haft och att de har behövt stänga entrén under fem dagar på grund av för mycket folk. Han tycker sig även se en trend där fler turister har fått upp ögonen för gratisfest­ivalen.

– Det har synts på sociala medier att fler folk utanför staden har märkt att vi finns. Det har varit fler norrmän och fler svenskar från andra städer, säger han.

EN AV ANLEDNINGA­RNA till den goda uppmärksam­heten tror Michael Skärström ligger i att det erbjuds så många olika saker under de nio dagarna. Han nämner till exempel hur två helt olika målgrupper varit lyriska över uppträdand­en från Lill-babs och hip hop-gruppen Hov1.

– Vi är Sveriges längsta gratisfest­ival, men undra om vi inte också är den bredaste. Det har varit mattävling­ar, Räkskalnin­gssm, spelningar och brottning för barnen med gladiatorn Pansar. Det finns något för alla hos oss.

”Vi är Sveriges längsta gratisfest­ival, men undra om vi inte också är den bredaste”

MICHAEL SKÄRSTRÖM

DET ÄR FJÄRDE ÅRET i rad som Hamnskôj arrangeras. Det är Michael Skärström, i rollen som Nöjesskräd­darn, som arrangerar festivalen tillsamman­s med Göstases ägare Calle Bergström. I år blev det alltså det mest lyckade året hittills. Någon expansion ser dock inte Michael Skärström är möjlig med den nuvarande platsen.

– Platsen är vad den är. Det går inte att få upp ett större tält här. Men vi har en bra dialog med kommunen. Vi får se hur höstens diskussion­er går inför nästa år, säger han.

 ?? Bild: HAMPUS EKLUND ?? NÖJDA ARRANGÖRER. Här står de två arrangörer­na Calle Bergström och Michael Skärström. Efter nio dagars festival görs här arbetet med nedmonteri­ng av tältet.
Bild: HAMPUS EKLUND NÖJDA ARRANGÖRER. Här står de två arrangörer­na Calle Bergström och Michael Skärström. Efter nio dagars festival görs här arbetet med nedmonteri­ng av tältet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden