Strömstads Tidning

Fjällbacka får ny riksdagsle­damot

- SARA LUNDIN 0522-99000 sara.lundin@bohuslanin­gen.se

Moderatern­as miljöpolit­iska talesperso­n Johan Hultberg (M) meddelar nu att han lämnar Småland och flyttar hem till norra Bohuslän.

– Jag och min fru vill gärna att vår familj ska flytta hit så att vår son får växa upp närmare far- och morföräldr­ar och kusiner. Det ska bli jätterolig­t att slå ned bopålarna i Fjällbacka, säger Johan Hultberg.

Han växte upp i Ammenäs utanför Uddevalla, men flyttade inför gymnasiet till Växjö där den politiska karriären började.

2010 blev han invald i riksdagen och är idag ordinarie ledamot av riksdagens miljö- och jordbruksu­tskott och Eu-nämnd.

NÄR HAN NU lämnar sin valkrets för Fjällbacka där hans fru kommer ifrån måste han vid valet nästa år kandidera för en ny valkrets.

– Det var inget enkelt beslut. I Kronoberg hade jag hunnit bli väletabler­ad, i det senaste valet var jag Moderatern­as första namn och blev personvald av kronoberga­rna så självklart är det tufft på det sättet.

SOM MODERATERN­AS miljöpolit­iska talesperso­n ser han flera miljöutman­ingar den närmsta tiden.

– Det handlar väldigt mycket om att få fart på klimatomst­ällningen. Vi har världens mest ambitiösa klimatmål, men nu gäller det att gå från ord till handling. Man måste kunna förena sjunkande utsläpp med jobbskapan­de.

– En annan jättestor miljöutman­ing handlar om havsmiljön. Här på Västkusten och i Bohuslän upplever man hur enormt mycket skräp som flyter in på stränderna. Det är bara toppen av isberget, fortsätter dagens utveckling kommer vi år 2050 har mer plast än fisk i havet.

”Det är bara toppen av isberget, fortsätter dagens utveckling kommer vi ha mer plast än fisk i havet”

 ?? Bild: TT/GP ?? ÅTERVÄNDER. Johan Hultberg (M) flyttar hem till Bohuslän.
Bild: TT/GP ÅTERVÄNDER. Johan Hultberg (M) flyttar hem till Bohuslän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden