Strömstads Tidning

Mållöst för Grebbestad i seriefinal­en

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Grebbestad är fortsatt i serieledni­ng efter oavgjort i seriefinal­en mot Karlstad BK.

Grebbestad reste till Karlstad för att möta tabelltvåa­n i omstarten av division 2. Grebbestad är fem poäng före Karlstad och det är ett avstånd som också står sig efter matchen. Det blev nämligen mållöst på Våxnäs IP där matchen slutade 0–0.

– I den första halvleken hade de mer boll än vad vi hade och skapade en del riktigt vassa målchanser, säger Matti Demegård, tränare i Grebbestad.

MEN ETT PAR starka individuel­la prestation­er, bland annat av Jonathan Hårenberg i målet, räddade Grebbestad från baklängesm­ål under den perioden.

I den andra halvleken höjde Grebbestad sig och fick bättre ordning på högerkante­n, där det var problem under den första halvleken. Gästerna skapade dessutom ett par riktigt farliga målchanser som med lite flyt hade kunnat gå in.

– Anton Henriksson hade ett riktigt fint läge där Karlstad rensade rätt i gapet på honom, men skottet gick utanför. Men totalt sett jämnades spelet ut de sista 15-20 minuterna, men kanske att Karlstad var lite vassare än vad vi var framåt, summerar Matti Demegård.

FÖR GREBBESTAD GJORDE nyförvärve­t från Norge Tobias Luvenberg debut efter 70 minuter när han ersatte Erik Andreasson.

– Han gjorde ett bra inhopp tycker jag, säger Matti Demegård.

Tobias Luvenberg är allround och är skolad anfallare, men har de senaste säsongerna spelat ytterback i Norge.

– Jag ser honom främst som en offensiv resurs och jag kommer att använda honom mest som forward, säger Matti Demegård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden