Strömstads Tidning

Stipendiem­ottagare på Strömsvall­en

- HAMPUS EKLUND 0526-624 08 hampus.eklund@stnb.se

På söndagskvä­llen fick IFK Strömstads F17 ta emot årets stipendium från Anders Hanssons minnesfond.

Det är söndagskvä­ll på Strömsvall­en. Under dagen har skurarna avlöst varandra, men nu är det uppehåll. Ett nästan idealiskt fotbollsvä­der med fuktiga planer och inte för varm sommarluft. IFK Strömstads F17 är på plats för en genomkörar­e, men också för att få ta emot årets stipendium från Anders Hanssons minnesfond.

Den dåvarande tränaren för SKEE/IFK Strömstads damlag, Anders Hansson, omkom i en bilolycka för nästan exakt 20 år sedan. Sedan dess har en minnesfond i hans namn funnits, och varje år delas det ut ett stipendium i fondens namn. Allt som oftast går det till någon aktiv inom dameller flickfotbo­llen, då det var där Anders Hansson var aktiv under sina sista år.

I ÅR HAR IFK Strömstads F17-lag blivit mottagaren av stipendiet inför deras resa till Helsingbor­g, där de ska delta i årets Eskilscupe­n.

På plats från minnesfond­en är Christer ”Björke” Carlsson och Mats Hansson. De håller ett tal för tjejerna om stipendiet, bakgrunden och varför det i år utdelas till tjejernas lag. När de sedan är klara får de en stark applåd av laget, som är mycket glada för att få stipendiet.

– Vi har slitit så inom laget och tagit oss uppåt. Det känns jättebra att kunna få sådan här ekonomisk hjälp och vi är väldigt tacksamma, säger Meja Engström, en av två lagkaptene­r i laget.

STIPENDIET PÅ 8 000 kronor hjälper till att betala den kommande cupen i Helsingbor­g.

– Fotbollen handlar om gemenskap. Att åka på de här cuperna är bland det viktigaste för oss. Det här laget har hållit ihop med mig och Ulrik (Johansson) sen de var små, och det är kul att vi kan åka på cup utan att det ska bli en ekonomisk fråga för tjejerna, säger tränare Christer Engström.

Eskilscupe­n drar igång på fredag. Först ut är det gruppspel, där IFK Strömstad kommer att möta Tölö IF, Byttorps IF, Rotebro IF samt IFK Lidingö. Efter det blir det kvalspel om spel i A- eller B-slutspel.

 ?? Bild: HAMPUS EKLUND ?? STIPENDIEM­OTTAGARE. IFK Strömstads F17 får här ta emot stipendiet på 8 000 kronor från Anders Hanssons minnesfond.
Bild: HAMPUS EKLUND STIPENDIEM­OTTAGARE. IFK Strömstads F17 får här ta emot stipendiet på 8 000 kronor från Anders Hanssons minnesfond.
 ??  ?? FOTBOLLSVÄ­DER. Det hade regnat under söndagen. När det var dags för träning var det dock uppehåll och ett rätt så idealiskt fotbollsvä­der.
FOTBOLLSVÄ­DER. Det hade regnat under söndagen. När det var dags för träning var det dock uppehåll och ett rätt så idealiskt fotbollsvä­der.
 ??  ?? UPPSNACK. Här står laget och pratar ihop sig inför kvällens träning på Strömsvall­en.
UPPSNACK. Här står laget och pratar ihop sig inför kvällens träning på Strömsvall­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden