Strömstads Tidning

Ny öppning ger hopp i Tanum

- SARA LUNDIN 0522-99000 sara.lundin@bohuslanin­gen.se

En kö som aldrig sinade. Så såg det ut i Tanums shoppingce­nter när den nya butiken öppnades. Det som många hoppas ska bli räddningen för shoppingce­ntret.

Utanför ingången till Dollarstor­e samlades det under den tidiga förmiddage­n en stor skara människor.

– En sådan här affär gör nog att hela köpcentret gynnas, säger Sara Olsson och får medhåll från mamma Camilla Olsson som åkt ända från Orust för att få vara med på öppningen.

Från Dals-ed hade Mona och Ulrika Aronsson tagit sig. Den nya affären lockade och de berättar att det annars brukar bli en tur till Torp eller Överby när det är dags för shopping.

– Tanum ligger liksom lite åt fel håll. Sedan åker man dit man är van med, säger Mona men de båda tror också att den nya affären kan locka fler besökare.

KLOCKAN TIO GICK grindarna upp och till ljudet av personalen­s applåder tog de första besökarna sig in. De hundra kundvagnar­na tog snart slut. Men kön utanför affären fortsatte växa.

Under uppbyggnad­en av affären som finns på totalt 3 000 kvadrat har personal från flera olika affärer tagits in. Styrkan som sedan ska vara kvar i affären är 12 stycken.

– Det känns skitskoj och jätteposit­ivt att känna sig så välkomnad. Det är kö från kassorna genom hela butiken, säger butikschef­en Ted Lundberg.

Han tror på shoppingce­ntrets framtid.

– Det känns som det börjar lätta, att nu öppnar ett företag i stället för att stänga. De nya ägarna har också lite mer kraft bakom sig, säger han.

DET VAR EN nöjd chef för shoppingce­ntret som såg affären fyllas med folk.

– Vi är i en brytpunkt mellan det gamla och nya, säger Ingmar Johansson och förklarar att de nu bygger om i köpcentret för att samla affärerna inom samma kategorier. Och för att ge plats för fler ”volymaffär­er” som han kallar det.

Det förs diskussion­er med flera företag och Ingmar Johansson berättar att ytterligar­e etablering­ar kommer att avslöjas inom kort.

– Vi ska inte bli ett nytt Torp eller Nordby. Vi måste vara unika på vårt sätt, varför ska man annars åka hit?

Shoppingce­ntret har haft en tuff tid bakom sig. Sedan i våras ägs centret till 55 procent av Olav Thon Gruppen och resten av Orvelin Group.

Ingmar Johansson tror att det är just ägarna som kommer göra skillnad om shoppingce­ntret ska överleva eller inte.

– Det är starka ägare, de har ett stort kontaktnät. Det är den stora skillnaden.

 ?? Bild: SARA LUNDIN ?? NY STOR BUTIK. Många hoppas att Dollarstor­e ska bli räddningen för Tanums shoppingce­nter.
Bild: SARA LUNDIN NY STOR BUTIK. Många hoppas att Dollarstor­e ska bli räddningen för Tanums shoppingce­nter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden