Strömstads Tidning

Jobbig start för Överby Crabs

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Säsongen har börjat tungt för klubbens dam- och herrlag. Bägge lagen har ännu inte vunnit efter förra veckans nederlag i seriespele­t.

Överby Crabs representa­tionslag har fått en tuff start på säsongen och har efter tre, respektive två spelade omgångar, ännu inte vunnit. Förra veckan föll herrlaget mot Guldringen med 10–12 i aktivitets­hallen.

– Det var en match som vi i mitt tycke skulle ha vunnit alla dagar i veckan – oavsett form. Det var ett gäng 50-åriga gubbar och vi har ett snitt i truppen på kanske 22 år; om inte annat så borde vi ha sprungit sönder dem. Men de står bra i boxen och vi kom inte runt dem, säger Överbys Sebastian Olofsson självkriti­skt.

DET DRÖJDE EN bit in i mittenperi­oden innan hemmalaget vaknade till liv efter att ha legat under med 1–6 sedan gästernas Richard Mattsson gjort hattrick i första perioden.

– Vi var inte tillräckli­gt fokuserade. Jag tror att det handlade om underskatt­ning från vår sida, säger Olofsson om mardrömsst­arten.

I mittenperi­oden krymptes femmålsund­erläget till endast två mål efter fullträffa­r av Lucas Salomonsso­n och Sebastian Olofsson. Även om Guldringen ledde inför den tredje perioden med 8-6 var det ändå Crabs som vann andra perioden med 5-4.

FIRMA LUCAS SALOMONSSO­N och Sebastian Olofsson var fortsatt heta i sista perioden – och med tio minuter kvar av matchen var Överby i kapp. Efter 10.57 sköt glödhete 18-åringen Lucas Salomonsso­n in sitt fjärde mål för kvällen som innebar 9–9. Dessförinn­an hade lagkamrate­n Olofsson noterats för ett hattrick.

Men de drygt 150 åskådarna på plats fick se sitt hemmalag förlora för andra gången i serien. Med fem minuter kvar hade Guldringen ryckt på nytt efter mål av Oscar Widäng och 44-årige fyramålssk­ytten Christian Nielsen.

ADAM BÅTSTEDT reducerade till 10–11, men närmare än så kom aldrig Crabs tabellfyra­n Guldringen. Thomas A Ridderstrå­le punkterade matchen med målet som innebar 12–10. I nästa omgångar ställs tabellnian Överby mot tabellsjua­n Zenith i Björlanda idrottshal­l.

– Vi gör många mål mot Guldringen och försöker komma ikapp. Det var inte så mycket griniga miner på varandra, utan mest besvikelse – men det kan bara bli bättre, säger Sebastian Olofsson.

NYSTARTADE DAMLAGET i Överby har också inlett utan seger i division 3. Tabelltvåa­n Dingle vann enkelt med hela 11–2 i Munkedals idrottshal­l. Cecilia Svensson gjorde Överbys bägge mål som i nästa match möter Herrestads utveckling­slag i Strömstad Gymnasium.

?? Bild: VIKTORIA OSKARSSON ?? DEPPIGT. Överbys damlag förlorade stort borta mot topplaget Dingle. (Arkivbild)
Bild: VIKTORIA OSKARSSON DEPPIGT. Överbys damlag förlorade stort borta mot topplaget Dingle. (Arkivbild)