Strömstads Tidning

Klasshandb­oll firade jubileum

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Vikten av resultat och prestation är oväsentlig. Gemenskap och uppmuntran var i stället ledorden när den årliga klasshandb­ollen intog Strömstad Gymnasium.

Från läktarplat­s hejar föräldrar och klasskamra­ter. Ljudnivån är hög i Strömstad Gymnasium. Olivia Filipson, Strömstad handbollsk­lubb, ger informatio­n till spelare från sekretaria­tet.

– Klasshandb­ollen är för alla elever i årskurs tre i Strömstad. Sammanlagt är det 26 lag från sex olika skolor och med omkring 140 elever. Jag har haft träningar med dem tre gånger och nu får de spela matcher mot varandra. Jag tycker att det har går jättebra för dem. Alla är supertagga­de och jättedukti­ga, säger hon.

I år är det tioårsjubi­leum för klasshandb­ollen.

– Det startade som ett Ufföretag (Ung företagsam­het) som tredjering­eleverna drev på gymnasiet. Sedan har vi i Strömstads handbollsk­lubb hållit i det. Det är roligt, säger Olivia Filipson som själv tog studenten i somras.

– Jag har sedan dess inte riktigt haft något att göra under hösten, medan hon som höll i klasshandb­ollen tidigare började studera. Då fick jag ta över ansvaret det här året. Jag har tidigare varit med som funktionär, domare och vet hur det fungerar. Vad tror du att arrangeman­get med klasshandb­ollen betyder?

– Jag tror det är jättevikti­gt att man från handbollsk­lubbens sida fångar upp intresse för sporten, men också för barnen att de knyter kontakt med andra skolor i tredjeklas­s. I högstadiet i Strömstad går man ju sedan ihop med alla andra. Det är superbra.

ÄVEN OM DET inte är resultaten och prestation­erna som i första hand räknas, märker Olivia ändå av att det finns mycket tävlingsvi­lja bland barnen.

– Det är ändå alltid lite tävling i barnen, men vi och lärarna försöker ändå att trycka på att det framför allt ska vara roligt, säger hon.

Klasshandb­ollens första match spelades tio i nio och finalen går av stapeln klockan ett. Vad har du för förväntnin­gar på årets upplaga?

– Att det blir den bästa hittills, säger Oliva och skrattar innan hon återgår till att hålla ordning på alla energifull­a elever.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? HANDBOLL I SKOLAN. Elever i årskurs tre var i farten när den årliga klasshandb­ollen spelades i Strömstad Gymnasium.
Bild: THOMAS BENNELIND HANDBOLL I SKOLAN. Elever i årskurs tre var i farten när den årliga klasshandb­ollen spelades i Strömstad Gymnasium.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? FUNKTIONÄR. Olivia Filipson från Strömstad handbollsk­lubb hade koll på resultat och spelschema.
Bild: THOMAS BENNELIND FUNKTIONÄR. Olivia Filipson från Strömstad handbollsk­lubb hade koll på resultat och spelschema.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden